Pese, kuori ja paloittele raparperit. Poista mansikoista kannat ja leikkaa marjat kahteen tai neljään osaan. Laita raparperinpalat, mehu ja sokeri kattilaan. Jätä marjat odottamaan. Keitä, kunnes raparperit hajoavat hieman, noin 5–10 minuuttia palojen koosta riippuen.
Sekoita perunajauhot veteen ja kaada suurus kattilaan koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäinen kiehumiskupla nousee pintaan, siirrä kattila pois liedeltä.
Sekoita paloittelut mansikat ja vaniljasokeri kiisseliin. Kaada kiisseli tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi ja anna kiisselin jäähtyä. Säilytä jäähtynyt kiisseli jääkaapissa.
Vinkki! Voit tehdä samalla reseptillä kiisselin pelkästään mansikoista. Keitä kiisseli mehusta ja lisää kaikki tuoreet mansikat suurustettuun kiisseliin lopuksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
168
704
0,2 g
—
38,3 g
34,2 g
1,5 g
0,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli