Säädä uuni 200 asteeseen.
Leikkaa raparperit 2–3 cm:n mittaisiksi paloiksi. Laita raparperipalat ja pähkinät uunipellille. Valuta päälle hunajaa ja paahda uunissa 10 minuuttia. Lusikoi raparperit ja pähkinät salaattikulhoon.
Valmista kastike. Valuta pellille valunut hunajainen neste toiseen kulhoon. Sekoita nesteeseen öljy, etikka, sinappi ja suola. Vispaa tasaiseksi.
Lisää raparperien joukkoon rucola ja pinaatti. Hienonna ruohosipuli ja lisää se salaattiin. Murenna lopuksi juusto ja sekoita se salaattiin. Lusikoi päälle kastiketta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
787
3296
63,5 g
23,0 g
21,8 g
21,8 g
8,0 g
27,5 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli