Pese perunat kylmällä vedellä ja harjaa ne huolellisesti puhtaiksi. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola ja perunat. Kaada liika vesi pois. Vettä tulee olla sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Keitä perunoita kannen alla 10–15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä veitsen kärjellä. Terän pitää upota perunaan pehmeästi, mutta ei mennä läpi.
Huuhtele ja hienonna sipuli varsineen. Poista timjamista paksut varret. Hienonna lehdet ohuine varsineen.
Kaada keitinvesi kattilasta. Lisää sipuli, timjami, kaurafraiche ja suola perunoiden joukkoon.
Peitä kattila kannella ja ravistele voimakkaasti niin, että perunat hieman hajoavat ja ainekset sekoittuvat. Tarjoile heti.
Vinkki: Valitse tasakokoisia uusia perunoita. Keittoaika riippuu lajikkeesta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
205
856
4,3 g
1,5 g
34,3 g
2,5 g
2,8 g
4,8 g
2,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli