Suunnittele juhlien tarjottavat hyvissä ajoin. Päätä, mitä teet itse ja mitä hankit valmiina – ja tee ostoslista valmiiksi. Voit päivittää sitä suunnitelmien edistyessä. Mieti myös kodin ja ruokapöydän koristelu valmiiksi.
Pari viikkoa ennen juhlaa
Leivo pullat, leivät, sämpylät, kuivakakut ja kakkupohjat pakastimeen.
Hanki kahvi, tee, sokerit ja muut hyvin säilyvät kuivatuotteet.
Varaa myös juhlajuomat valmiiksi.
Tarkista tarjoilu- ja ruokailuastioiden määrä ja täydennä niitä tarvittaessa uusilla tai lainatuilla.
Osta lautasliinat, servetit ja kynttilät.
Tilaa koristelussa tarvittavat kukat.
Juhlaa edeltävänä päivänä
Täytä kakkupohjat ja leivo hyydytettävät kakut. Useimmat kakut kannattaa kuorruttaa ja koristella vasta juhlapäivänä.
Täytä ja kokoa voileipäkakut.
Tee perunasalaatit ja lämmitettävät ruoat, joiden maut saavat tekeytyä yön yli.
Viipaloi, kuutioi ja suikaloi mahdollisimman monet tarjottavat ja kakkujen koristeet valmiiksi. Laita ne jääkaappiin omissa rasioissaan.
Tarkista astioiden kunto. Huuhtele ja kuivaa pölyt ja laikut pois.
Kata pöydät niin valmiiksi kuin mahdollista. Muista lautasliinat!