Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Keikautettu mangojuustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Upside down -juustokakku näyttää perinteiseltä kahvikakulta, mutta sisältä paljastuukin raikas rahkainen juustokakku! Kakku saa hedelmäistä makua ja makeutta mangososeesta ja mangorahkasta.

Ainekset

Pohja

250 g
digestivekeksejä
1 dl
vehnäjauhoja
125 g
voita tai margariinia
1/2 rkl
öljyä vuokaan

Täyte

200 g
(1 rs) tuorejuustoa (maustamaton)
200 g
(1 prk) mangorahkaa
150 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
250 ml
(½ tlk) mangososetta
3 kpl
kananmunaa
3/4 dl
sokeria
1/2 dl
perunajauhoja
2 rkl
sitruunanmehua
2 tl
vaniljasokeria

Lisäksi

250 ml
( ½ tlk) mangososetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murskaa keksit hienojakoiseksi muruksi monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa muovipussissa. Sekoita jauhot keksimuruihin. Sulata rasva ja sekoita se keksi-jauhoseokseen.

250 g
digestivekeksejä
1 dl
vehnäjauhoja
125 g
voita tai margariinia
2

Painele keksiseos öljytyn rengasvuoan (vetoisuus 1,8 l) pohjalle ja ylös asti reunoille.

1/2 rkl
öljyä vuokaan
3

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä foliolla.

200 g
(1 rs) tuorejuustoa (maustamaton)
200 g
(1 prk) mangorahkaa
150 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
250 ml
(½ tlk) mangososetta
3 kpl
kananmunaa
3/4 dl
sokeria
1/2 dl
perunajauhoja
2 rkl
sitruunanmehua
2 tl
vaniljasokeria
4

Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi. Peitä vuoka ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Pidä vuokaa noin puoli tuntia huoneenlämmössä ja koputtele sitä kevyesti ennen kuin kumoat sen tarjoilulautaselle. Näin kakku irtoaa vuoasta helpommin. Tarjoa kakku mangososeen kanssa.

250 ml
( ½ tlk) mangososetta

Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:

Eikö kakku meinaa irrota vuoasta? Katso täältä lisävinkit keikautetun juustokakun leipomiseen.

Miltä maistui?(75 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.2.2021
|
Muokattu: 13.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

216

904

12,8 g

6,8 g

20,9 g

12,1 g

0,9 g

3,6 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli