Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Halstrattua lohta, fenkolilla maustettuja perunoita ja villiyrttipestoa

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Kesän alku on loistavaa aikaa hyödyntää Suomen luonnon villeinä kasvavia yrttejä. Muista poimiessasi, että tunnistat varmasti yrtit, jotka keräät. Voit halutessasi käyttää pestossa myös perinteisiä yrttejä ja esimerkiksi naattivihannesten naatit ja pinaatti sopivat mainiosti peston pohjaksi.

Ainekset

Lohi

600 g
lohifilettä, ruodottomana
1 rkl
suolaa
1 rkl
sokeria
1 kpl
sitruuna
5 kpl
tillin oksaa

Perunat

600 g
perunoita keitettynä (sikli)
1/2 dl
voisulaa
1 rkl
sormisuolaa
1 rkl
fenkolinsiemeniä
2 tl
tilliä

Villiyrttipesto

5 dl
villiyrttejä (nuoria nokkosen lehtiä, käenkaalia, vuohenputkea, kuusenkerkkää, litulaukkaa)
1 dl
mietoa oliiviöljyä
40 g
(1 dl) parmesaanijuustoa raastettuna
Suolaa ja mustapippuria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Lohi

Sekoita sokeri ja suola. Hiero seos lohen pintaan ja anna tekeytyä 30 minuuttia. Laita lohifilee halsteriin ja pinnalle tillinoksia ja pesty, siivutettu sitruuna. Grillaa miedolla lämmöllä liha puolelta 4–5 minuuttia ja nahka puolelta toiset 5 minuuttia. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua.

5 kpl
tillin oksaa
1 kpl
sitruuna
1 rkl
sokeria
600 g
lohifilettä, ruodottomana
1 rkl
suolaa
2

Perunat

Paahda fenkolinsiemeniä pannulla, kunnes ne ovat paahtuneita. Rouhi siemenet suolan kanssa pienem mäksi. Pyöräytä perunat, voi ja mausteet kulhossa ja laita folio pussiin. Kypsennä perunoita hiilloksen päällä 20–30 minuuttia. Mausta vielä tarvittaessa suolalla ja hienonnetulla tillillä ja lisää hieman voisulaa perunoille.

2 tl
tilliä
1 rkl
fenkolinsiemeniä
1 rkl
sormisuolaa
1/2 dl
voisulaa
600 g
perunoita keitettynä (sikli)
3

Villiyrttipesto

Pese villiyrtit huolella (Huom!kerää vain yrttejä, jotka tunnistat varmasti. Kuusenkerkkien keräämiseen tarvitset maanomistajanluvan). Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mausta ja tarvittaessa lisää hieman öljyä, jos haluat löysemmän kastikkeen.

Suolaa ja mustapippuria
40 g
(1 dl) parmesaanijuustoa raastettuna
1 dl
mietoa oliiviöljyä
5 dl
villiyrttejä (nuoria nokkosen lehtiä, käenkaalia, vuohenputkea, kuusenkerkkää, litulaukkaa)
Miltä maistui?
Resepti:
Eero Vottonen
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 15.6.2020
|
Muokattu: 24.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

775

3241

56,5 g

15,5 g

27,3 g

5,0 g

4,0 g

36,5 g

10,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl fenkolinsiemeniä,

2 tl tilliä,

Suolaa ja mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli