Paistettu siika
Leikkaa siikafileet annospaloiksi.
Mausta suolalla. Paista grillissä tai muutamassa erässä pannulla rasvassa nahkapuoli alaspäin 2−3 minuuttia. Laita kalojen päälle leivinpaperi ja painoksi toinen pannu tai kattila. Näin saat nahasta rapean eikä se käpristy paistettaessa. Käännä ja paista vielä hetki ilman painoa. Viimeistele pippurilla. Tarjoa shopska-salaatin kanssa.
Shopska-salaatti
Huuhtele kasvikset. Kuutioi kurkku. Halkaise tomaatit, poista kannat ja kuutioi tomaatit. Valuta ylimääräinen neste pois. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa puolirenkaiksi. Hienonna persilja. Kokoa salaatti vadille.
Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta kastike salaatin päälle. Valuta juustokuutiot ja murustele ne salaatin pinnalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
449
1883
28,8 g
7,0 g
7,0 g
6,8 g
2,3 g
38,0 g
2,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli