Kun Sire Laitin lapsuudenkodissa laitettiin ruoaksi uunimakkaraa, kuusivuotias paistoi itselleen munakokkelia, koska se oli paremman makuista. Varhaisemmatkin ruokamuistot liittyvät kananmuniin: äidin keittiöapulaisena sai rikkoa paistuvien kananmunien kuplat ja keltuaiset.
Nyt 26-vuotiasta Sireä kiehtoo kananmunassa eniten sen rakenne, se miten munakkaastakin saa erilaisia versioita vaikkapa vaahdottamalla ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisäämällä keltuaiset varovasti mukaan.
Sire on harrastanut Japanista lähtöisin olevaa cosplayta eli pukuilua yli 15 vuotta. Cosplay-harrastajat valmistavat näyttäviä asuja ja esiintyvät tai kilpailevat näyttämöllä pelien, elokuvien ja sarjakuvien hahmoina.
Harrastuksensa myötä Sire on innostunut myös japanilaisista ja aasialaisista resepteistä, joista monessa on pääosassa kananmuna. Yksi vakioherkku ovat pehmeäksi keitetyt kananmunat, joita hän marinoi puoli päivää soijakastike-sokeri-etikkaliemessä ja syö riisin tai salaatin kanssa. Lempiruokaa ovat myös korealaiset höyrytetyt munat eli gyeran jjim, joka on kuin pehmeää ranskalaista munakokkelia, mutta ilman kermaa ja voita. Rikottujen kananmunien joukkoon sekoitetaan vettä ja viipaloituja sipulinvarsia ja seos hyydytetään keraamisessa padassa lempeästi liedellä tai vesihauteessa.
”Paras viikonloppulounas on japanilainen okonomiyaki-munakas. Kun osaa perusohjeen, okonomiyakin voi täyttää lähes millä tahansa, mitä jääkaapista sattuu löytymään.”