Japanilainen kolmen aineksen juustokakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Japanilainen kolmen aineksen juustokakku

Annokset
6
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
170°C
Sosiaalisen median villinnyt kolmen aineksen juustokakku on herkullinen japanilainen keksintö. Valkosuklaan makeuttamasta juustokakusta tulee täydellisen kuohkea, kun vaahdotat valkuaiset huolellisesti, suojaat vuoan foliolla ja kypsennät kakun lempeästi vesihauteessa.
Jaa Somessa

Ainekset

5
kananmunaa
145 g
(1 levy) valkosuklaata (gluteenitonta)
200 g
(1 pkt) vanilja- tai appelsiinituorejuustoa

Vinkki: Mausta juustoseos ennen kypsennystä esimerkiksi kardemummalla, raastetulla limen kuorella, vaniljalla tai kanelilla.

Näin teet

1

Säädä uuni 170 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Muotoile alumiinifoliosta vuoan ulkopuolelle noin 4 cm korkea foliovuoka. Se estää veden tihkumisen saumasta vuokaan, kun kakku kypsennetään vesihauteessa.

2

Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Varmista, ettei keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella niin kovaksi vaahdoksi, että se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.

5
kananmunaa
3

Paloittele suklaa lasi- tai metallikulhoon. Kuumenna kattilassa sen verran vettä, että kulhon pohja ei kosketa sitä. Nosta kulho kattilan päälle. Sulata suklaa ja sekoita se tasaiseksi.

145 g
(1 levy) valkosuklaata (gluteenitonta)
4

Vaahdota keltuaiset sähkövatkaimella. Vatkaa tuorejuusto ja sula suklaa huolellisesti keltuaisvaahtoon.

200 g
(1 pkt) vanilja- tai appelsiinituorejuustoa
5

Kääntele valkuaisvaahto kolmessa erässä varovasti suklaa-juustoseokseen. Kaada seos kakkuvuokaan.

6

Nosta kakkuvuoka hieman isompaan uunivuokaan. Kaada isomman vuoan pohjalle kuumaa vettä noin 2 cm:n korkeudelle. Kypsennä kakkua vesihauteessa ensin 170-asteisessa uunissa 15 minuuttia, sitten 160-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Katkaise lämpö ja anna kakun olla uunissa vielä 20 minuuttia.

7

Tarjoa kakku jäähtyneenä esimerkiksi marjojen kanssa. Koristele pinta halutessasi tomusokerilla.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.2.2019
Muokattu: 27.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja14 g85 g
Proteiinia3 g18 g
Rasvaa19 g111 g
Kuituja0 g2 g
Energiaa kj989 5933
Energiaa kcal236 1418

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • kananmunaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja14 g85 g
Proteiinia3 g18 g
Rasvaa19 g111 g
Kuituja0 g2 g
Energiaa kj989 5933
Energiaa kcal236 1418

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • kananmunaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.