Japanilainen kolmen aineksen juustokakku
60 min

Nappaa talteen!
Sosiaalisen median villinnyt kolmen aineksen juustokakku on herkullinen japanilainen keksintö. Valkosuklaan makeuttamasta juustokakusta tulee täydellisen kuohkea, kun vaahdotat valkuaiset huolellisesti, suojaat vuoan foliolla ja kypsennät kakun lempeästi vesihauteessa.
| 5 | kananmunaa |
| 145 g | (1 levy) valkosuklaata (gluteenitonta) |
| 200 g | (1 pkt) vaniljatuorejuustoa |
- 1.
Kuumenna uuni 170 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Muotoile alumiinifoliosta vuoan ulkopuolelle noin 4 cm korkea foliovuoka. Se estää veden tihkumisen saumasta vuokaan, kun kakku kypsennetään vesihauteessa.
- 2.
Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Varmista, ettei keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella niin kovaksi vaahdoksi, että se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.
- 3.
Paloittele suklaa lasi- tai metallikulhoon. Kuumenna kattilassa sen verran vettä, että kulhon pohja ei kosketa sitä. Nosta kulho kattilan päälle. Sulata suklaa ja sekoita se tasaiseksi.
- 4.
Vaahdota keltuaiset sähkövatkaimella. Vatkaa tuorejuusto ja sula suklaa huolellisesti keltuaisvaahtoon.
- 5.
Kääntele valkuaisvaahto kolmessa erässä varovasti suklaa-juustoseokseen. Kaada seos kakkuvuokaan.
- 6.
Nosta kakkuvuoka hieman isompaan uunivuokaan. Kaada isomman vuoan pohjalle kuumaa vettä noin 2 cm:n korkeudelle. Kypsennä kakkua vesihauteessa ensin 170-asteisessa uunissa 15 minuuttia, sitten 160-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Katkaise lämpö ja anna kakun olla uunissa vielä 20 minuuttia.
- 7.
Tarjoa kakku jäähtyneenä esimerkiksi marjojen kanssa. Koristele pinta halutessasi tomusokerilla.
Japanilainen kolmen aineksen juustokakku
arvosana4/5
60 min
Sosiaalisen median villinnyt kolmen aineksen juustokakku on herkullinen japanilainen keksintö. Valkosuklaan makeuttamasta juustokakusta tulee täydellisen kuohkea, kun vaahdotat valkuaiset huolellisesti, suojaat vuoan foliolla ja kypsennät kakun lempeästi vesihauteessa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 | kananmunaa |
| 145 g | (1 levy) valkosuklaata (gluteenitonta) |
| 200 g | (1 pkt) vaniljatuorejuustoa |
Valmistus (Uuni 170°C)
- 1
Kuumenna uuni 170 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Muotoile alumiinifoliosta vuoan ulkopuolelle noin 4 cm korkea foliovuoka. Se estää veden tihkumisen saumasta vuokaan, kun kakku kypsennetään vesihauteessa.
- 2
Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Varmista, ettei keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella niin kovaksi vaahdoksi, että se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.
Määrä Ainesosa 5 kananmunaa - 3
Paloittele suklaa lasi- tai metallikulhoon. Kuumenna kattilassa sen verran vettä, että kulhon pohja ei kosketa sitä. Nosta kulho kattilan päälle. Sulata suklaa ja sekoita se tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 145 g (1 levy) valkosuklaata (gluteenitonta) - 4
Vaahdota keltuaiset sähkövatkaimella. Vatkaa tuorejuusto ja sula suklaa huolellisesti keltuaisvaahtoon.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) vaniljatuorejuustoa - 5
Kääntele valkuaisvaahto kolmessa erässä varovasti suklaa-juustoseokseen. Kaada seos kakkuvuokaan.
- 6
Nosta kakkuvuoka hieman isompaan uunivuokaan. Kaada isomman vuoan pohjalle kuumaa vettä noin 2 cm:n korkeudelle. Kypsennä kakkua vesihauteessa ensin 170-asteisessa uunissa 15 minuuttia, sitten 160-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Katkaise lämpö ja anna kakun olla uunissa vielä 20 minuuttia.
- 7
Tarjoa kakku jäähtyneenä esimerkiksi marjojen kanssa. Koristele pinta halutessasi tomusokerilla.
Vinkki: Mausta juustoseos ennen kypsennystä esimerkiksi kardemummalla, raastetulla limen kuorella, vaniljalla tai kanelilla.
Ravintosisältö
236
Energiaa kcal
989
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
11,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,2 g
Hiilihydraatteja
13,2 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
236
Energiaa kcal
989
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
11,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,2 g
Hiilihydraatteja
13,2 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kananmunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























