Japanilainen punakaalimunakas okonomiyaki

Nappaa talteen!
Helppo, vartissa valmistuva japanilainen kaalimunakas maistuu kaikille – ketsupin kera tai chilikastikkeella höystettynä. Tähän versioon piilotetaan reilusti rapeaa punakaalia.
| 1 l | punakaalia silputtuna |
| 4 kpl | kevätsipulinvartta |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 6 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | vettä |
| 3 rkl | soijakastiketta |
| 3 tl | seesamiöljyä |
| 4 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | kevätsipulinvarsi |
| 2 rkl | majoneesia |
| 1 rkl | chilikastiketta tai ketsuppia |
- 1.
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pehmennä kaalia puristelemalla sitä hetki käsin ja laita kulhoon. Hienonna kevätsipulit ja korianteri ja lisää kaalin joukkoon. Lisää kananmunat ja vesi. Mausta soijakastikkeella ja seesamiöljyllä. Sekoita.
- 2.
Kuumenna 1 rkl öljyä tarttumattomalla paistinpannulla (halkaisija noin 22 cm). Kaada ¼ munakasseoksesta pannulle ja paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä ja paista 3–5 minuuttia. Paista loput munakkaat samalla tavalla.
- 3.
Laita munakkaat lautasille, pursota ohuelti majoneesia ja chilikastiketta päälle ja ripottele kevätsipulia (ja korianterinlehtiä) pinnalle.
Japanilainen punakaalimunakas okonomiyaki
Helppo, vartissa valmistuva japanilainen kaalimunakas maistuu kaikille – ketsupin kera tai chilikastikkeella höystettynä. Tähän versioon piilotetaan reilusti rapeaa punakaalia.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 l | punakaalia silputtuna |
| 4 kpl | kevätsipulinvartta |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 6 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | vettä |
| 3 rkl | soijakastiketta |
| 3 tl | seesamiöljyä |
| 4 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
Lisäksi | |
| 1 kpl | kevätsipulinvarsi |
| 2 rkl | majoneesia |
| 1 rkl | chilikastiketta tai ketsuppia |
Valmistus
- 1
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pehmennä kaalia puristelemalla sitä hetki käsin ja laita kulhoon. Hienonna kevätsipulit ja korianteri ja lisää kaalin joukkoon. Lisää kananmunat ja vesi. Mausta soijakastikkeella ja seesamiöljyllä. Sekoita.
Määrä Ainesosa 1 l punakaalia silputtuna 4 kpl kevätsipulinvartta 1 kpl ruukku korianteria 6 kpl kananmunaa 2 rkl vettä 3 rkl soijakastiketta 3 tl seesamiöljyä - 2
Kuumenna 1 rkl öljyä tarttumattomalla paistinpannulla (halkaisija noin 22 cm). Kaada ¼ munakasseoksesta pannulle ja paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä ja paista 3–5 minuuttia. Paista loput munakkaat samalla tavalla.
Määrä Ainesosa 4 rkl rypsiöljyä paistamiseen - 3
Laita munakkaat lautasille, pursota ohuelti majoneesia ja chilikastiketta päälle ja ripottele kevätsipulia (ja korianterinlehtiä) pinnalle.
Määrä Ainesosa 2 rkl majoneesia 1 rkl chilikastiketta tai ketsuppia 1 kpl kevätsipulinvarsi
Ravintosisältö
349
Energiaa kcal
1459
Energiaa kj
30,3 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,8 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
349
Energiaa kcal
1459
Energiaa kj
30,3 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,8 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Ruukku korianteria, 2 rkl Vettä, Kevätsipulinvarsi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























