Japanilainen punakaalimunakas okonomiyaki

Helppo, vartissa valmistuva japanilainen kaalimunakas maistuu kaikille – ketsupin kera tai chilikastikkeella höystettynä. Tähän versioon piilotetaan reilusti rapeaa punakaalia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lpunakaalia silputtuna
4 kplkevätsipulinvartta
1 kplruukku korianteria
6 kplkananmunaa
2 rklvettä
3 rklsoijakastiketta
3 tlseesamiöljyä
4 rklrypsiöljyä paistamiseen

Lisäksi

1 kplkevätsipulinvarsi
2 rklmajoneesia
1 rklchilikastiketta tai ketsuppia

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pehmennä kaalia puristelemalla sitä hetki käsin ja laita kulhoon. Hienonna kevätsipulit ja korianteri ja lisää kaalin joukkoon. Lisää kananmunat ja vesi. Mausta soijakastikkeella ja seesamiöljyllä. Sekoita.

    MääräAinesosa
    1 lpunakaalia silputtuna
    4 kplkevätsipulinvartta
    1 kplruukku korianteria
    6 kplkananmunaa
    2 rklvettä
    3 rklsoijakastiketta
    3 tlseesamiöljyä
  2. 2

    Kuumenna 1 rkl öljyä tarttumattomalla paistinpannulla (halkaisija noin 22 cm). Kaada ¼ munakasseoksesta pannulle ja paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä ja paista 3–5 minuuttia. Paista loput munakkaat samalla tavalla.

    MääräAinesosa
    4 rklrypsiöljyä paistamiseen
  3. 3

    Laita munakkaat lautasille, pursota ohuelti majoneesia ja chilikastiketta päälle ja ripottele kevätsipulia (ja korianterinlehtiä) pinnalle.

    MääräAinesosa
    2 rklmajoneesia
    1 rklchilikastiketta tai ketsuppia
    1 kplkevätsipulinvarsi

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Ruukku korianteria, 2 rkl Vettä, Kevätsipulinvarsi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
1.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä