Japanilainen punakaalimunakas okonomiyaki | Munakkaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Japanilainen punakaalimunakas okonomiyaki

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helppo, vartissa valmistuva japanilainen kaalimunakas maistuu kaikille – ketsupin kera tai chilikastikkeella höystettynä. Tähän versioon piilotetaan reilusti rapeaa punakaalia.

Ainekset

1 l
Punakaalia silputtuna
4 kpl
Kevätsipulinvartta
1 kpl
Ruukku korianteria
6 kpl
Kananmunaa
2 rkl
Vettä
3 rkl
Soijakastiketta
3 tl
Seesamiöljyä
4 rkl
Rypsiöljyä paistamiseen

lisäksi

1 kpl
Kevätsipulinvarsi
2 rkl
Majoneesia
1 rkl
Chilikastiketta tai ketsuppia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pehmennä kaalia puristelemalla sitä hetki käsin ja laita kulhoon. Hienonna kevätsipulit ja korianteri ja lisää kaalin joukkoon. Lisää kananmunat ja vesi. Mausta soijakastikkeella ja seesamiöljyllä. Sekoita.

1 l
Punakaalia silputtuna
4 kpl
Kevätsipulinvartta
1 kpl
Ruukku korianteria
6 kpl
Kananmunaa
2 rkl
Vettä
3 rkl
Soijakastiketta
3 tl
Seesamiöljyä
2

Kuumenna 1 rkl öljyä tarttumattomalla paistinpannulla (halkaisija noin 22 cm). Kaada ¼ munakasseoksesta pannulle ja paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä ja paista 3–5 minuuttia. Paista loput munakkaat samalla tavalla.

4 rkl
Rypsiöljyä paistamiseen
3

Laita munakkaat lautasille, pursota ohuelti majoneesia ja chilikastiketta päälle ja ripottele kevätsipulia (ja korianterinlehtiä) pinnalle.

2 rkl
Majoneesia
1 rkl
Chilikastiketta tai ketsuppia
1 kpl
Kevätsipulinvarsi
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.12.2017
Muokattu: 1.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1459

349

30,3 g

3,3 g

5,8 g

5,0 g

2,0 g

12,8 g

2,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukku korianteria,

2 rkl Vettä,

Kevätsipulinvarsi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli