Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja hienonna sipuli, säästä puolet tomaattisalsaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paista sipuleita sekä soija- ja vehnäproteiinihiutaleita pannulla, kunnes sipulit ovat pehmentyneet. Valuta pavut. Lisää pavut, tomaattipyree ja mausteet pannulle, paista muutama minuutti.
Tee salsa. Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Hienonna korianteri ja säästä vähän annosten koristelua varten. Huuhtele ja halkaise lime, purista mehu. Sekoita salsan ainekset keskenään.
Huuhtele ja suikaloi salaatti. Levitä riisi lautasille. Lusikoi päälle kastiketta, tomaattisalsaa ja salaattia. Viimeistele korianterilla, ranskankermalla ja halutessasi maissilastuilla.
Vinkki: Saat annoksesta vegaanisen, kun korvaat ranskankerman kasvipohjaisella valmisteella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
194
814
3,0 g
0,3 g
25,0 g
3,3 g
7,3 g
10,8 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl tomaattipyreetä,
ranskankermaa,
(maissilastuja).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli