Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Litistetyt kukkakaalit eli lyttykukkakaalit

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tämä herkullinen ja helppo kukkakaaliresepti on saanut inspiraationsa suuren suosion keränneistä lyttyperunoista. Paahda kukkakaali, lytistä ja kuorruta juustolla.

Ainekset

800 g
(1 iso) kukkakaali
1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
50 g
(1 dl) voimakasta juustoraastetta

Pinnalle

ruohosipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kukkakaali, poista lehdet ja siisti kanta. Paloittele kaali suupaloiksi ja siirrä kulhoon. Sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon.

800 g
(1 iso) kukkakaali
1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Levitä kukkakaalit väljästi leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes kaalit ovat pehmenneet. Litistä kaalit kahvikupin pohjan avulla ja ripottele juusto päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin paistopinnan.

50 g
(1 dl) voimakasta juustoraastetta
3

Viimeistele kukkakaalit hienonnetulla ruohosipulilla.

ruohosipulia
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.6.2024
|
Muokattu: 24.6.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

182

764

14,3 g

2,3 g

4,5 g

4,3 g

4,5 g

6,5 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli