Grillattavat ruoat voi maustaa ennen grillaamista tai sen jälkeen, mutta etenkin mureuttamista kaipaavia lihoja on hyvä pitää marinadissa vähintään pari tuntia ennen grillaamista. Myös kuivamausteseokset eli rubit saavat olla grillattavan pinnassa joskus jopa yön yli ennen kuin herkut laitetaan kuumaan grilliin.
Suolaa voi vielä tässä vaiheessa säästellä, mutta muissa mausteissa ei tarvitse pihistellä. Suola on hyvä lisätä grilliruokaan vasta grillaamisen loppupuolella, jotta ruoan mehukkuus ei kärsi.
Pidä raaka-aineita maustumisen ajan jääkaapissa, mutta ota ne huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillaamista, niin palat kypsyvät grillissä tasaisesti. Jotkut ainekset voi olla fiksua esikypsentää. Esimerkiksi jos pujotat grillivartaisiin perunaa tai porkkanaa, voit keittää ne etukäteen puolikypsiksi.