Kaasugrilli on tehokas ja ihanteellinen etenkin silloin, kun syöjiä on paljon. Kaasugrillissä grillausala on huomattavasti suurempi kuin sähkö- ja hiiligrilleissä. Nestekaasun ansiosta grillaus on helppoa ja esikuumennusaika lyhyt.
Nestekaasun palaessa muodostuu vesihöyryä. Siksi esimerkiksi lihat voidaan kypsentää täysin kypsäksi niiden kuivumatta. Monissa kaasugrilleissä on mukana sivukeitin, jolla lisukkeet valmistuvat helposti.
Kaasugrillissä voidaan käyttää lisävarusteena myös savustuslaatikkoa, jolloin lämmönsäätely on paljon helpompaa kuin avonuotion päällä.
Laadukas ja kestävä kaasugrilli on valmistettu valualumiinista, ruostumattomasta teräksestä eli rosterista, valuraudasta, emaloidusta teräksestä tai posliiniemaloidusta valuraudasta.
Laadukkaat materiaalit nostavat hintaa, mutta samalla lisäävät grillin käyttöikää.
Kaasugrillit jaetaan umpipohjaisiin ja avonaisiin. Umpipohjaisissa etuna on erittäin tasainen lämpö, sillä tuuli ei pääse vaikuttamaan grillaustulokseen. Umpipohjainen grilli kuluttaa myös vähemmän kaasua. Avonaisella pohjalla varustettu grilli on puolestaan erittäin helppo puhdistaa irrotettavan rasvapellin ansiosta.
Kaasugrilliä saa käyttää ainoastaan ulkona, eikä sitä saa sijoittaa lähelle syttyviä materiaaleja.