Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
Hienonna sipulinvarret ja valkosipulit. Viipaloi chili. Sulata herneet tai pavut. Kuullota valkosipulia ja chiliä kuumassa öljyssä pannulla tai wokissa 2 minuuttia. Lisää nyhtökaura ja herneet/pavut ja paista 3–5 minuuttia niin, että nyhtökaura ruskistuu ja rapeutuu.
Sekoita vesi ja maissijauho keskenään. Kaada pannulle ja sekoita. Lisää soija, seesamiöljy ja spagetti. Kiehauta nopeasti. Sekoita sipulinvarret ruokaan ja ripottele seeseminsiemenet päälle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
279
1169
10,3 g
0,8 g
37,5 g
2,3 g
3,5 g
7,8 g
2,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 l Vettä,
1 tl Suolaa,
Valkosipulinkynttä,
Punainen chili,
1 kpl (250 g) nyhtökauraa ,
2 dl Vettä,
2 rkl Maissijauhoja,
2 tl Seesamiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli