Kuivaa halloumi talouspaperilla ja leikkaa se noin 1 cm:n paksuisiksi "ranskalaisiksi".
Sekoita jauhot ja mausteet keskenään. Pyörittele halloumitikut jauhoissa.
Kaada noin 3 cm:n kerros öljyä kasariin tai korkeareunaiselle pannulle. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Jos et omista paistolämpömittaria, kokeile lämpötilaa yhdellä halloumitikulla. Öljy on sopivan kuumaa, kun se alkaa kuplia välittömästi tikun ympärillä. Paista tikut muutamassa erässä, välillä käännellen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta tikut talouspaperin päälle lautaselle valumaan hetkeksi.
Yhdistä majoneesi ja srirachakastike ja tarjoa se halloumiranskalaisten dippinä.
Vinkki! Mausteita voi vaihdella oman maun mukaan. Kokeile paprikan ja chilin tilalla esimerkiksi juustokuminaa ja korianteria.
Kokeile näitäkin:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1295
5422
129,5 g
22,0 g
16,3 g
4,5 g
0,5 g
20,8 g
3,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Savupaprikajauhetta,
0,5 tl Mustapippuria rouhittuna,
0,5 tl Chilijauhetta,
1 rkl sriracha-chilikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli