Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Halloumiranskalaiset

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista suositut halloumiranskikset helposti kotikeittiössä. Vastapaistetut rapeat juustotikut maistuvat erityisen hyviltä sopivasti tulisen srirachadipin kanssa.

Ainekset

400 g
(2 pkt) halloumia
1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Savupaprikajauhetta
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
Chilijauhetta
3 - 4 dl
Rypsiöljyä

Srirachadippi

2 dl
majoneesia
1 rkl
sriracha-chilikastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuivaa halloumi talouspaperilla ja leikkaa se noin 1 cm:n paksuisiksi "ranskalaisiksi".

400 g
(2 pkt) halloumia
2

Sekoita jauhot ja mausteet keskenään. Pyörittele halloumitikut jauhoissa.

1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Savupaprikajauhetta
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
Chilijauhetta
3

Kaada noin 3 cm:n kerros öljyä kasariin tai korkeareunaiselle pannulle. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Jos et omista paistolämpömittaria, kokeile lämpötilaa yhdellä halloumitikulla. Öljy on sopivan kuumaa, kun se alkaa kuplia välittömästi tikun ympärillä. Paista tikut muutamassa erässä, välillä käännellen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta tikut talouspaperin päälle lautaselle valumaan hetkeksi.

3 - 4 dl
Rypsiöljyä
4

Yhdistä majoneesi ja srirachakastike ja tarjoa se halloumiranskalaisten dippinä.

2 dl
majoneesia
1 rkl
sriracha-chilikastiketta

Vinkki! Mausteita voi vaihdella oman maun mukaan. Kokeile paprikan ja chilin tilalla esimerkiksi juustokuminaa ja korianteria.

Kokeile näitäkin:

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 12.7.2018
|
Muokattu: 26.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1295

5422

129,5 g

22,0 g

16,3 g

4,5 g

0,5 g

20,8 g

3,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Savupaprikajauhetta,

0,5 tl Mustapippuria rouhittuna,

0,5 tl Chilijauhetta,

1 rkl sriracha-chilikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli