Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (n. 42 astetta) ja siirrä kulhoon. Sekoita kuivahiiva ja sokeri (1 tl) jauhojen (2 dl) joukkoon. Sekoita jauhoseos maidon joukkoon. Peitä kulho lautasella ja siirrä kohoamaan lämpimään (esim. kuumaan veteen altaaseen) noin 10 minuutiksi.
Kun juuri kuplii, lisää joukkoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon osa jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot käsin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Voit aloittaa leipomisen heti.
Pehmennä täytteen rasva huoneenlämpöiseksi. Sekoita kulhossa maitorahkaan kananmuna ja rasva. Lisää sokeri ja vaniljakastikejauhe tai vaniljakreemijauhe.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Kauli noin 40 x 50 cm kokoinen levy. Levitä täyte tasaisesti taikinalle esimerkiksi nuolijaa apuna käyttäen. Ripottele päälle mantelilastuja. Kääri levy napakalle rullalle pitkän reunan suuntaisesti. Leikkaa rullasta 14 palaa.
Nosta pullat leivinpaperilla vuoratun pellin päälle niin että kierre näkyy ylöspäin. Peitä leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa 30–40 minuuttia.
Voitele pullat kananmunalla ja koristele mantelilastuilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Vinkki: Kokeile mantelilastujen sijaan täytteen päällä pakastettuja vadelmia tai mustikoita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
368
1542
19,4 g
10,2 g
37,9 g
14,4 g
1,9 g
9,5 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 rkl kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli