Kiehauta vesi. Liuota liemikuutiot veteen. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori ja paloittele perunat 4–6 osaan.
Kuullota sipulia ja valkosipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti sekoitellen. Lisää perunat ja kasvisliemi. Kiehauta ja peitä kannella. Anna kiehua keskilämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto ja anna keiton lämmetä. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä. Tarkista maku. Viimeistele paahdetulla sipulilla ja roseepippurilla juuri ennen syömistä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
399
1668
17,0 g
9,3 g
39,8 g
6,5 g
6,3 g
17,5 g
4,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli