Kuori ja hienonna liemen sipuli. Kuullota rasvassa kattilassa. Lisää vesi, laakerinlehdet, suola ja pippurit. Kuumenna kiehuvaksi.
Huuhtele made ja varmista, että kidukset on poistettu. Leikkaa kala ruotoineen ja päineen muutamaan osaan. Nosta kalapalat kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto pois. Hauduta kala kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla 10−15 minuuttia. Nosta kala vadille ja siivilöi liemi talteen. Poimi laakerinlehdet liemen joukkoon.
Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja hienonna sipuli. Pese, kuori ja paloittele porkkanat sekä perunat.
Kuullota purjo, sipuli ja porkkanat rasvassa kattilassa. Lisää liemi, perunat ja suola. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä (noin 10 minuuttia). Perkaa käsittelylämpöiseksi jäähtynyt kala ruodottomaksi sormin ja leikkaa suupaloiksi. Hienonna tilli.
Lisää kala ja kerma keittoon. Kuumenna. Viimeistele sitruunanmehulla, pippurilla ja tillillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
489
2046
25,5 g
15,3 g
20,0 g
4,3 g
2,3 g
42,5 g
3,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 kpl laakerinlehteä,
8 kpl maustepippuria,
15 cm purjoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli