Sulata margariini ja anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa maito ja munat kulhossa. Sekoita jauhot ja suola joukkoon. Lisää lopuksi margariini. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
Valmista täyte. Perkaa kalasta nahka ja ruodot pois. Paloittele kala ja sekoita se kermaviiliin. Mausta seos pippurilla sitruunamehulla ja hienonnetulla tillillä. Laita täyte jääkaappiin lettujen paistamisen ajaksi.
Kuumenna rasvaa pannulla ja paista taikinasta pannun kokoisia isoja lettuja. Tarjoa letut savulohitäytteen kanssa.
Vinkki! Jos paistat taikinasta muurinpohjalettuja, tuplaa taikinan määrä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
160
669
6,8 g
2,5 g
12,5 g
1,9 g
0,7 g
11,5 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
margariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli