Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Letut savulohitäytteellä

timer-icon60 min
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Täytetyt letut maistuvat savulohen kanssa taivaallisilta! Paista taikinasta pannun kokoisia räiskäleitä, ja täytä isot letut helpolla kermaisella lohitäytteellä. Koska savukala on suolaista, lisää taikinaan ja täytteeseen maltillisesti suolaa.

Ainekset

25 g
margariinia
5 dl
maitoa
2 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ohrajauhoja
1/4 tl
Suolaa

Lohitäyte

300 g
lämminsavulohta
1 dl
kermaviiliä
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
sitruunamehua
1/2 kpl
(ruukkua) tilliä

Paistamiseen

margariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata margariini ja anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa maito ja munat kulhossa. Sekoita jauhot ja suola joukkoon. Lisää lopuksi margariini. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.

25 g
margariinia
5 dl
maitoa
2 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ohrajauhoja
1/4 tl
Suolaa
2

Valmista täyte. Perkaa kalasta nahka ja ruodot pois. Paloittele kala ja sekoita se kermaviiliin. Mausta seos pippurilla sitruunamehulla ja hienonnetulla tillillä. Laita täyte jääkaappiin lettujen paistamisen ajaksi.

margariinia
300 g
lämminsavulohta
1 dl
kermaviiliä
1 rkl
sitruunamehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
(ruukkua) tilliä
3

Kuumenna rasvaa pannulla ja paista taikinasta pannun kokoisia isoja lettuja. Tarjoa letut savulohitäytteen kanssa.

margariinia

Vinkki! Jos paistat taikinasta muurinpohjalettuja, tuplaa taikinan määrä.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.5.2013
|
Muokattu: 11.5.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

160

669

6,8 g

2,5 g

12,5 g

1,9 g

0,7 g

11,5 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli