Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää maito, vehnäjauhot, suola ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin turpoamaan tunniksi.
Paista taikinasta pannulla öljyssä isoja lettuja. Anna lettujen jäähtyä.
Perkaa ja viipaloi mansikat. Kokoa lettukakku tarjoilulautaselle levittämällä lettujen väliin mansikkahilloa ja mansikkaviipaleita. Säästä osa mansikkaviipaleista kakun koristeluun.
Vaahdota kerma tai vaniljakastike. Koristele lettukakku vaahdolla ja lopuilla mansikkaviipaleilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
863
3614
34,0 g
7,0 g
109,5 g
68,0 g
6,8 g
23,8 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
rypsiöljyä paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli