Keitä pinnalle tulevat munat pehmeiksi noin 6 minuuttia. Laita keitetyt munat hetkeksi kylmään veteen, jotta kuori irtoaa paremmin. Kuori ja halkaise munat pituussuunnassa.
Pese ja kuori porkkana. Leikkaa porkkanasta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Lämmitä maissi mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan ja riivi veitsellä maissinjyvät tähkästä. Pese ja hienonna kevätsipuli.
Keitä nuudelit pakkauksen keittoajan mukaan. Säästä maustepussit. Ota talteen 3 dl keitinvettä.
Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita nuudelien mukana tulevat mausteet, valkosipuli, raa’at munat ja majoneesi kulhossa. Lisää kuuma keitinvesi joukkoon samalla sekoittaen.
Jaa nuudelit annoskulhoihin ja kaada liemi päälle. Lisää munat, porkkanat, maissit ja kevätsipuli päälle. Viimeistele halutessasi seesaminsiemenillä.
Vinkki: Säädä tulisuutta nuudelipussien chilimausteen kanssa. Jos lisäät molempien pakkausten chilipussit, keitosta tulee tulista.
Vinkki: Voit käyttää esikeitetyn maissin sijasta myös pakastemaissia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
387
1617
17,0 g
3,5 g
34,5 g
3,5 g
4,0 g
18,0 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
kevätsipulia,
(seesaminsiemeniä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli