Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paistetut tankoparsat

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Herkulliset paistetut tankoparsat tarjotaan sitruunaisen vaahdotetun vegefetan ja mantelilastujen kanssa.

Ainekset

500 g
(1 pkt) vihreää tankoparsaa
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
chilihiutaleita
1/2 dl
mantelilastuja

Vegaaninen fetavaahto

200 g
1 prk (200 g) vegaanisia salaattikuutioita
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 dl
kaurafraichea
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Koristeluun

minttua
syötäviä kukkia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele parsat ja katkaise pois kuiva tyvi. Kuori tarvittaessa ohuelti. Paista parsat pannulla öljyssä rapeiksi muutamassa erässä. Mausta suolalla ja chilillä.

500 g
(1 pkt) vihreää tankoparsaa
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
chilihiutaleita
2

Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä.

1/2 dl
mantelilastuja
3

Valuta salaattikuutiot ja murenna kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Vatkaa vaahdon ainekset keskenään sähkövatkaimella tai käsin.

200 g
1 prk (200 g) vegaanisia salaattikuutioita
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 dl
kaurafraichea
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Levitä vaahto laakealle lautaselle. Nosta päälle parsat. Ripottele mantelilastut pinnalle. Koristele halutessasi sitruunaviipaleilla ja tuoreilla yrteillä.

minttua
syötäviä kukkia

Vinkki: Voit korvata tankoparsan varsiparsakaalilla eli Bimillä.

Vinkki: Mantelit voi korvata myös muilla pähkinöillä, kuten hassel- tai pekaanipähkinöillä. Kuivalla pannulla paahtaminen voimistaa niiden makua.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.1.2024
|
Muokattu: 31.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

300

1259

24,0 g

9,0 g

4,8 g

4,3 g

5,5 g

13,0 g

2,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl chilihiutaleita,

minttua,

syötäviä kukkia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli