Huuhtele parsat ja katkaise pois kuiva tyvi. Kuori tarvittaessa ohuelti. Paista parsat pannulla öljyssä rapeiksi muutamassa erässä. Mausta suolalla ja chilillä.
Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä.
Valuta salaattikuutiot ja murenna kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Vatkaa vaahdon ainekset keskenään sähkövatkaimella tai käsin.
Levitä vaahto laakealle lautaselle. Nosta päälle parsat. Ripottele mantelilastut pinnalle. Koristele halutessasi sitruunaviipaleilla ja tuoreilla yrteillä.
Vinkki: Voit korvata tankoparsan varsiparsakaalilla eli Bimillä.
Vinkki: Mantelit voi korvata myös muilla pähkinöillä, kuten hassel- tai pekaanipähkinöillä. Kuivalla pannulla paahtaminen voimistaa niiden makua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
300
1259
24,0 g
9,0 g
4,8 g
4,3 g
5,5 g
13,0 g
2,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl chilihiutaleita,
minttua,
syötäviä kukkia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli