1. Valitse mahdollisimman tasapintainen rengasvuoka
Keikautetun juustokakun pohja on melkein sama kuin paistetuissa juustokakuissa: keksimurua, öljyä ja vehnäjauhoja. Hienojakoinen seos pysyy hieman murenevana paistamisenkin jälkeen, joten valitse mieluiten mahdollisimman tasapintainen rengasvuoka. Jos vuoassa on paljon kierteitä, koloja ja korkeuseroja, jää murumainen pohja siihen helpommin kiinni.
2. Öljyä vuoka ennen täyttöä
Kakun irtoamista kannattaa auttaa myös vuoan öljyämisellä. Ohut kerros ruokaöljyä estää keksiseosta tarttumassa vuokaan kiinni.
3. Irrota ja tarjoile vasta seuraavana päivänä
Anna valmiin kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sitten peitettynä jääkaappiin yön ajaksi. Levon aikana kakun rakenne jähmettyy ja maut syvenevät.
4. Koputtele ja kumoa
Ota kakku huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kumoamista, sillä hieman lämmennyt kakku irtoaa helpommin vuoasta. Koputtele vuokaa kevyesti esimerkiksi puulastalla tai -lusikalla, aseta tarjoilulautanen ylösalaisin vuoan päälle ja kumoa kakku.
5. Ota apuun lämmin pyyhe ja silikonilasta
Jos kakku ei meinaa irrota vuoasta, lämmitä keittiöpyyhe mikrossa ja kiedo se kakkuvuoan ympärille ja sisälle. Odota hetki ja kokeile kumoamista uudelleen. Tarvittaessa voit käyttää irrottamisessa apuna myös pientä silikonista lastaa.