Voitele ja jauhota pyöreä piirakkavuoka (halkaisija noin 26 cm). Nypi huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista kypsäksi 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Valmista täyte. Pese sitruunat, raasta kuoret ja purista mehu (1 ½ dl) kattilaan. Lisää rasva ja sokeri. Kuumenna välillä sekoittaen, kunnes rasva sulaa. Sekoita soijajuoma ja maissitärkkelys keskenään ja lisää seos ohuena nauhana kattilaan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna täytteen jäähtyä.
Valmista marenki. Vatkaa kikherneliemi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokerit vähitellen vaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää sitruunanmehu ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja paksua.
Levitä täyte pohjan päälle. Pursota marenki pisaramaisiksi palluroiksi täytteen päälle. Halutessasi voit paahtaa marengin pintaa kaasupolttimella tai uunissa grillivastuksen alla 1–2 minuuttia.
Vinkki: Voit levittää marengin myös lusikan avulla piirakan päälle.
Vinkki: Paahtaessasi marengin pintaa uunissa, kannattaa piirakkaa tarkkailla koko ajan, sillä marenki palaa helposti.
Vinkki: Taikina pitää muotonsa paremmin, kun piirakan reunoille asettaa foliota paiston ajaksi.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä ylijääneet kikherneet esimerkiksi uunifeta-kikhernepeltiin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
369
1543
17,1 g
7,2 g
48,3 g
29,0 g
1,6 g
3,2 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl säilykekikherneiden lientä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli