Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nopea avokado-broileripasta

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Avokadopasta on helppoa ja nopeaa arkiruokaa parhaimmillaan. Pehmeä avokado, raikas lime ja voimakkaan täyteläinen parmesaani muodostavat täydellisen makuyhdistelmän. Tässä herkullisen suosikkipastan kanaversio. Koristele kanapasta basilikalla.

Ainekset

300 g
(1 pkt) broilerin fileesuikaleita (maustamaton)
1/2 rkl
rypsiöljyä (broilerin paistamiseen)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 - 1 kpl
punainen chili
1 kpl
lime
2 kpl
avokadoa (syöntikypsää)
90 g
parmesaania hienoksi raastettuna
2 rkl
oliiviöljyä
1 dl
basilikaa hienonnettuna

LISÄKSI

250 g
tagliatelle-pastaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ruskista broileri öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

300 g
(1 pkt) broilerin fileesuikaleita (maustamaton)
1/2 rkl
rypsiöljyä (broilerin paistamiseen)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise ja hienonna chili (poista halutessasi siemenet). Purista limestä mehu. Siirrä valkosipuli ja chili suureen kulhoon. Lisää limenmehu. Halkaise avokadot, poista kivet, irrota hedelmäliha lusikalla työlaudalle ja kuutioi kulhoon. Sekoita joukkoon oliiviöljy, parmesaaniraaste ja hienonnettu basilika.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 - 1 kpl
punainen chili
1 kpl
lime
2 kpl
avokadoa (syöntikypsää)
90 g
parmesaania hienoksi raastettuna
2 rkl
oliiviöljyä
1 dl
basilikaa hienonnettuna
3

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen ½ desilitraa pastan keitinlientä ja valuta pasta. Sekoita keitinliemi avokadoseokseen. Nostele pasta ja ruskistettu broileri avokadoseoksen joukkoon. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä suolaa sekä mustapippuria. Tarjoa heti!

250 g
tagliatelle-pastaa

Vinkki: Käytä tagliatellen sijaan esimerkiksi spagettia tai penne-pastaa.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.12.2019
|
Muokattu: 8.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

567

2372

30,0 g

7,3 g

44,3 g

1,8 g

5,8 g

25,5 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli