Kiehauta vesi ja lisää pähkinät, liota niitä vähintään 15 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipulit. Irrota tomaatit tertuista. Huuhtele ja kuutioi tomaatit ja paprika.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.
Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää tomaattipyree ja paista minuutti. Lisää tomaatit ja paprika, hauduta pehmeäksi 5–10 minuuttia. Mausta etikalla, siirapilla, suolalla ja pippurilla.
Siivilöi liotetut pähkinät. Irrota basilikan lehdet. Lisää pähkinät, basilika ja tofu kasvisten joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa kastikkeeksi.
Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen. Viimeistele basilikanlehdillä ja halutessasi chilihiutaleilla.
Vinkki: Rouhi ½ dl cashewpähkinöitä ja paahda kullanruskeiksi kuivalla paistinpannulla. Ripottele pähkinärouhe pastan pinnalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
459
1923
13,8 g
2,0 g
62,8 g
10,0 g
5,8 g
16,5 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua basilikaa,
ruukkua basilikaa,
(chilihiutaleita).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli