Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Kuutioi liha tarvittaessa.
Kuori ja kuutioi juurekset. Kuori ja hienonna sipulit.
Kuumenna öljy padassa. Ruskista lihat kauttaaltaan kahdessa erässä. Laita sitten lihat sekä kasvikset ja sipulit pataan. Sekoita muutama minuutti.
Lisää vesi, tomaattisose ja murusteltu liemikuutio. Sekoita. Lisää punaviini sekä mausteet ja timjaminoksat. Kiehauta.
Laita pata 175-asteiseen uuniin ja kypsennä kannen alla noin kaksi tuntia. Anna hetki jäähtyä ennen tarjoamista.
Vinkki: Voit kypsentää padan myös liedellä. Anna sen kiehua hiljaa poreillen noin kaksi tuntia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
347
1453
20,5 g
5,8 g
6,7 g
4,8 g
3,2 g
23,5 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 rkl Tomaattisosetta,
3 kpl Laakerinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli