Pese ja kuori juurekset. Kuutioi punajuuret ja selleri, viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lado kasvikset pataan (vetoisuus 3 litraa). Lisää vesi, fondi, etikka ja mausteet. Huuhtele linssit kylmällä vedellä siivilässä ja sekoita pataan.
Nosta pata 200-asteiseen uuniin ilman kantta 30 minuutiksi. Sekoita ja jatka kypsennystä kannen alla noin 2 tuntia, kunnes punajuuri on pehmeää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.
Murustele juusto pinnalle.
Vinkki: Aromaattinen sinihomejuusto toimii myös loistavasti makeahkon punajuuren kanssa.
Vinkki: Kokeile punajuuripataa chapatien, jogurtti- tai pitaleipien kanssa. Maukkaiden pannuleipien ohjeen löydät täältä: Jogurttipannuleivät
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
286
1200
10,8 g
5,2 g
28,0 g
15,7 g
7,5 g
14,7 g
2,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli