Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punajuuripata

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Linsseillä rikastettu juurespata on ihanan lämmittävä syystalven ruoka, joka hautuu herkulliseksi uunissa. Suolainen fetamuru viimeistelee kokonaisuuden. Tarjoa pata sellaisenaan, lisukeena tai keitetyn ohran tai rapeaksi paahdetun leivän kanssa.

Ainekset

1 kg
punajuuria
200 g
selleriä
200 g
(3) porkkanaa
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
8 dl
vettä
1 kpl
kasvisannosfondi (gluteeniton)
2 rkl
punaviinietikkaa
1 tl
timjamia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2 dl
punaisia linssejä (kuivattuja)

Lisäksi

200 g
(1 pkt) salaatti- tai fetajuustoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori juurekset. Kuutioi punajuuret ja selleri, viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lado kasvikset pataan (vetoisuus 3 litraa). Lisää vesi, fondi, etikka ja mausteet. Huuhtele linssit kylmällä vedellä siivilässä ja sekoita pataan.

1 kg
punajuuria
200 g
selleriä
200 g
(3) porkkanaa
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
8 dl
vettä
1 kpl
kasvisannosfondi (gluteeniton)
2 rkl
punaviinietikkaa
1 tl
timjamia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2 dl
punaisia linssejä (kuivattuja)
2

Nosta pata 200-asteiseen uuniin ilman kantta 30 minuutiksi. Sekoita ja jatka kypsennystä kannen alla noin 2 tuntia, kunnes punajuuri on pehmeää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.

3

Murustele juusto pinnalle.

200 g
(1 pkt) salaatti- tai fetajuustoa

Vinkki: Aromaattinen sinihomejuusto toimii myös loistavasti makeahkon punajuuren kanssa.

Vinkki: Kokeile punajuuripataa chapatien, jogurtti- tai pitaleipien kanssa. Maukkaiden pannuleipien ohjeen löydät täältä: Jogurttipannuleivät

Miltä maistui?(9 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.9.2022
|
Muokattu: 25.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

286

1200

10,8 g

5,2 g

28,0 g

15,7 g

7,5 g

14,7 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli