Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kyllästyttääkö perinteinen perunasalaatti? Tässä on kolme uutta yllättävää vaihtoehtoa

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 10.4.2024
|
Muokattu: 10.4.2024
Perunasalaatti on oleellinen osa vappua, juhannusta sekä uuden vuoden juhlintaa. Perunasalaatit sopivat loistavasti myös piknik-evääksi, kevyeksi lounaaksi tai täydentämään juhlien noutopöytää.

Perunasalaatissa rouskuvat sipsit

Jos suosikkisipsisi ovat sour cream & onionin makuisia, herkuttele tällä perunasalaatilla. Sipsiperunasalaatti maistuu takuulla myös lastenjuhlissa. Se nimittäin viimeistellään rouskuvilla sipseillä juuri ennen tarjoilua.

Valitse perunasalaattiin kiinteitä perunoita ja keitä ne kuorineen suolatussa vedessä. Jäähdytä perunat kunnolla ennen kuorimista ja pilkkomista. Voit keittää perunat myös jo tarjoamista edeltävänä päivänä.

Kermaviilistä tulee kastikkeeseen sopivaa hapokkuutta, jota ranskankerma pehmentää. Ranskankerma myös tukevoittaa kastiketta. Suosikkisipsien maku saadaan kastikkeeseen kermaviilin lisäksi sipulijauheella, valkosipulilla sekä tuoreella ruohosipulilla ja lehtipersiljalla. Pieni loraus sitruunanmehua ja ripaus sokeria viimeistelevät maun.

Salaatti on erittäin helppo tehdä, sillä perunoiden pilkkomisen jälkeen kastikkeen ainekset sekoitetaan kulhossa ja käännellään varovasti perunoiden joukkoon. Perunasalaatti viimeistellään murennetuilla sipseillä, jotka tuovat salaattiin kaivattua rapeutta.

Kirkas perunasalaatti yllättää maukkaudellaan

Kaakkois-Aasialaisessa ruoassa maistuu usein chili, valkosipuli, soija, seesamiöljy sekä korianteri ja kevätsipuli. Näitä kaikkia makuja löytyy myös uudesta perunasalaattiohjeesta, jonka koukuttavin ainesosa on paahdettu valkosipuli-chiliöljy.

Tämä perunasalaatti on niin sanotusti kirkas, eli sen kastikkeessa ei ole maitotuotteita tai majoneesia. Perunasalaatti on näin ollen vegaaninen ja sopii hyvin moneen ruokavalioon.

Helppous korostuu tässäkin versiossa, sillä perunoiden keittämisen ja pilkkomisen lisäksi on vain hienonnettava sipulit ja yrtit ja viipaloitava retiisit. Sen jälkeen ainekset sekoitetaan kulhossa ja salaatti siirretään tarjoiluastialle. Koristeluun sopivat tuoreet yrtit ja seesaminsiemenet.

Italialainen yksinkertaisuus vakuuttaa

Kesän lämpö palautuu mieleen jo kun näkee tämän perunasalaatin kuvan. Aurinkokuivattu tomaatti, marinoitu latva-artisokka, tuore basilika ja parmesaanijuusto vievät ajatukset saman tien Italian auringon alle. Punasipuli tuo perunasalaattiin kaivattua hapokkuutta ja raikkautta.

Ohjeen nerokas kastike valmistuu salaattiin pilkottujen aurinkokuivattujen tomaattien säilöntäöljystä, johon sekoitetaan vain suolaa, pippuria ja balsamietikkaa.

Aromikas perunasalaatti maistuu grilliruokien lisukkeena sekä juhlien noutopöydässä näyttävästi tarjoiluvadille aseteltuna.

Perunasalaatteja moneen makuun