Kuori porkkanat, leikkaa kuorimaveitsellä nauhoiksi tai paloittele veitsellä. Paahda pähkinät kevyesti kuivalla pannulla. Rouhi pähkinät. Silppua basilika ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy kasarissa, lisää porkkananauhat ja valkosipulisilppu. Kuumenna pari minuuttia. Lisää tomaatit ja pähkinät. Kuumenna nopeasti. Mausta sitruunamehulla, suolalla, mustapippurilla ja basilikasilpulla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
384
1606
28,5 g
4,3 g
20,5 g
15,8 g
7,5 g
8,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Ruukku basilikaa,
Valkosipulinkynttä,
0,75 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli