Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla (½ tl) maustetussa vedessä. Kaada vesi pois perunoista. Soseuta perunat sosemyllyllä tai perunasurvimella. Kuumenna maito. Lisää huoneenlämpöinen voi ja maitoa sen verran, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen. Mausta suolalla ja sekoita tasaiseksi.
Valmista salviavoi perunoiden kypsyessä. Sulata voi pannussa ja lisää salvianlehdet. Ruskista voita keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Seuraa, kun voi alkaa vaahtoutua. Voi on ruskistunut, kun sen väri muuttuu kullanruskeaksi ja tuoksu pähkinäiseksi. Poimi salvianlehdet lautaselle. Anna voin tasaantua hetki ja kaada se toiseen astiaan siten, että pohjalla olevat hiput jäävät pannulle.
Levitä puikulamuusi laakeaan vuokaan ja valuta ruskistettu voi raidoiksi pinnalle. Viimeistele rapeilla salvianlehdillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
373
1559
22,0 g
14,0 g
35,3 g
3,5 g
2,3 g
6,8 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku salviaa (n, 20 salvian lehteä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli