Vadelmista saa erityisesti C-vitamiinia ja B-vitamiineihin kuuluvaa folaattia. Lisäksi ne sisältävät jonkin verran E-vitamiinia.
C-vitamiini on tärkeä antioksidantti, jolla on elimistössä monia tehtäviä. Se esimerkiksi suojaa soluja hapettumiselta, osallistuu vastustuskyvyn ylläpitämiseen ja edistää ruoan sisältämän raudan imeytymistä. Kahden desilitran vadelma-annoksessa on C-vitamiinia suunnilleen yhtä paljon kuin pienessä mandariinissa. Se kattaa reilun neljänneksen C-vitamiinin päivittäisestä saantisuosituksesta.
Vadelmassa on myös B-vitamiineihin kuuluvaa folaattia. Sitä elimistö tarvitsee muun muassa punasolujen muodostamiseen. Jos syöt päivässä kaksi desilitraa vadelmia, folaatin päivittäisestä saantisuosituksesta on koossa reilu kymmenen prosenttia.
Suomalaiset saavat ravinnosta keskimäärin liian vähän folaattia, jota elimistö tarvitsee muun muassa punasolujen muodotukseen. Erityisen tärkeää sen riittävä saanti on raskautta suunnitteleville naisille, sillä folaattia tarvitaan raskausaikana sikiön hermoston normaaliin kehitykseen. Tarve on suurimmillaan heti alkuraskaudessa.