

Onnistu säilönnässä näiden 7 vinkin avulla
Säilöntä on helppoa, kun pitää mielessä muutaman tärkeän neuvon raaka-aineiden käsittelystä, säilöntäastioiden puhdistamisesta sekä säilykkeiden varastoimisesta. Näiden vinkkien avulla onnistut säilömään kaikki kesän suosikkimakusi ja pääset nauttimaan niistä pitkälle talveen.
Pikkelöinti on erinomainen tapa säilöä kasviksia, hedelmiä ja sieniä niin, että niiden ravintoarvot ja rakenne pysyvät tallessa. Nopeasti pikkeleiden makuun haluava voi tehdä kasviksille helpon pikapikkelöinnin.
Hillon keittäminen on pakastamisen ohella monen suosikkitapa säilöä kesäinen marjasato. Hillon tekemiseen ei monta ainesosaa tarvita ja hillojen säilyvyyskin on aivan omaa luokkaansa. Voit kokeilla tehdä pikaisen hillon myös ilman sokeria.
Chutney on maistuva hillon ja pikkelssin välimuoto, joka sopii monenlaisten ruokien pariksi. Kesällä chutneyt maistuvat etenkin grilliruoan parina. Chutneytä voi valmistaa läpi koko kesän, sillä jo satokauden ensimmäiset raparperit sopivat hyvin chutneyhin.
Tiesitkö, että yrttejä voi säilöä muutenkin kuin kuivattamalla? Lue vinkit yrttien säilömiseen pakkasessa tai öljyssä ja kokeile vaikkapa yrttisen antipastosäilykkeen tekemistä.
Myös kalan säilyvyyttä on helppo pidentää säilöntäniksejä käyttämällä. Perinteisiä kalasäilykkeitä ovat erilaiset öljyyn säilötyt kalat, kuten sardiinit ja etikalla säilötyt kalaruoat, kuten boquerones-silakat. Suomalaisten suursuosikki silli on hyvin säilyvä kalasäilyke, joka maistuu niin kesän juhlissa kuin joulupöydässäkin.