Näin keität perushillon
Herukkahillo syntyy helposti hillosokerilla. Perusohje menee näin: Perkaa marjat kattilaan ja lisää jokaista marjalitraa kohti kaksi ruokalusikallista vettä. Kun vesi höyryää, lisää kullekin marjalitralle kolme desilitraa hillosokeria ja keitä 15 minuuttia välillä sekoittaen.
Anna hillon jäähtyä huoneenlämmössä noin puoli tuntia ja sekoita sitä sinä aikana pari kertaa kevyesti, jotta marjat asettuvat tasaisesti hilloon.
Lisää kullekin marjalitralle kolme desilitraa hillosokeria.
Syvennä makua sitruksilla
Vaikka herukoissa on omastakin takaa kosolti hapokkuutta, ne nauttivat happamien sitrushedelmien seurasta. Esimerkiksi raikas sitruuna korostaa mustaherukan makua ja tekee herukkahillosta täyteläisen makuisen. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori kattilaan keittämisen loppupuolella tai korvaa osa vedestä sitruunanmehulla. Myös appelsiini ja lime antavat mustaherukkahilloon hienon maun.
Höystä hedelmillä ja marjoilla
Lisää herukkahilloon hedelmiä tai muita marjoja. Makeat marjat ja hedelmät ovat kiva vastapari kirpeille herukoille. Paloittele herukoiden seuraksi hillokattilaan esimerkiksi luumuja, persikoita tai aprikooseja. Kokeile marjoista vaikkapa vadelmia. Punaherukkahillon kirpeyttä voi taittaa lisäämällä hilloon raastettua porkkanaa.
Mausta nyt tai myöhemmin
Yllätä hillo pienellä ripauksella eksotiikkaa. Kardemumma, kaneli ja tähtianis sopivat mustaherukalle. Punaherukka taas viihtyy vaniljan seurassa. Keitä hillo mausteiden kanssa, mutta poimi tähtianikset, kaneli- ja vaniljatangot pois ennen purkittamista. Hillon maustamiseen voit käyttää myös jauhettua kanelia tai vaniljasokeria.
Kun sitten myöhemmin napsautat hillopurkin auki, voit lisätä mausteeksi kookoshiutaleita tai tuoreita yrttejä.
Kokeile esimerkiksi uunissa paahdettujen köyhien ritareiden kanssa mustaherukkahilloa, johon sekoitat pienen määrän hienonnettua minttua tai basilikaa.