Kinuski, appelsiini ja 7 muuta parhainta makuparia puna- ja mustaherukoille | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tunnetko herukan parhaat makuparit?

Kinuski, appelsiini ja 7 muuta parhainta makuparia puna- ja mustaherukoille

Teksti:
Sanna Kekäläinen ja Niina Mälkiä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.7.2020
Muokattu: 31.8.2020
Pulleaksi kypsyneet, herkullisen hapokkaat herukat maistuvat niin makeiden kuin suolaistenkin makuparien ja lisukkeiden kanssa.
  1. Kinuski on punaherukoiden klassinen pari ja hyvä kaveri. Kokeile kinuskikastikkeen lisäksi myös valmiiksi maustettua, vaahtoutuvaa kinuskikermaa.
  2. Suklaa viihtyy mustaherukan seurassa. Leivo suklaakakku kaakaosta ja tummasta suklaasta ja täytä se mustaherukkamoussella tai -hillolla. Makean valkosuklaan makupariksi sopii hienosti kirpeä punaherukka.
  3. Manteli viihtyy kaikkien herukoiden seurassa. Lisää herukkaiseen marjapiirakkaan lempeyttä mantelijauhoilla tai mantelimassalla.
  4. Vanilja taittaa kivasti herukoiden kirpeyttä. Ripauta vaniljasokeria herukkapulliin ja -piirakoihin ja mausta myös herukkavispipuuro vaniljalla.
  5. Appelsiini korostaa mustaherukan hienoa makua ja tekee punaherukasta lempeän. Purista appelsiinimehua herukkamehuun tai raasta pestyn appelsiinin kuorta herukkahilloon. Kokeile herukoiden pareina myös muita sitrushedelmiä. Jokainen antaa omanlaistaan luonnetta herukoille.
  6. Kookos sopii maidon korvaajaksi herukkapuuroissa ja -leivonnaisissa. Kokeile myös kookoshiutaleita – niitä voit sekoittaa vaikka valmiiseen herukkahilloon juuri ennen herkuttelua.
  7. Kardemumma ja muut leivontamausteet lisäävät herukoiden luonnetta makeissa leivonnaisissa ja hilloissa. Myös suolaisessa chutneyssa herukat viihtyvät mausteiden seurassa. Keitä chutney hillon tapaan herukoista, sipulista, etikasta ja mausteista.
  8. Yrtit tuovat pienen lisäsävyn herukkahilloon tai herukkapiirakan täytteeseen. Kokeile minttua, basilikaa tai sitruunamelissaa.
  9. Graavilohi ja silli saavat herukoista paitsi uuden pintävärin myös pientä makeutta ja raikkautta. Ripottele marjat kalan pinnalle ja anna tekeytyä kylmässä yön yli. Jos haluat väristä tasaisemman, soseuta marjat ensin.

Lue lisää herukoista