Näin keität herkullisen herukkahillon ja maustat sen kekseliäästi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tee täydellisestä herukkahillosta vieläkin parempaa neljän vaiheen taktiikalla

Näin keität herkullisen herukkahillon ja maustat sen kekseliäästi

Teksti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.7.2020
Muokattu: 27.7.2020
Herkullinen herukkahillo paranee entisestään, kun syvennät viinimarjan makua sitruunalla, lisäät hilloon hedelmiä ja maustat perinteisen hillon ripauksella eksotiikkaa.

Näin keität perushillon

Herukkahillo syntyy helposti hillosokerilla. Perusohje menee näin: Perkaa marjat kattilaan ja lisää jokaista marjalitraa kohti kaksi ruokalusikallista vettä. Kun vesi höyryää, lisää kullekin marjalitralle kolme desilitraa hillosokeria ja keitä 15 minuuttia välillä sekoittaen.

Anna hillon jäähtyä huoneenlämmössä noin puoli tuntia ja sekoita sitä sinä aikana pari kertaa kevyesti, jotta marjat asettuvat tasaisesti hilloon.

Lisää kullekin marjalitralle kolme desilitraa hillosokeria.

Syvennä makua sitruksilla

Vaikka herukoissa on omastakin takaa kosolti hapokkuutta, ne nauttivat happamien sitrushedelmien seurasta. Esimerkiksi raikas sitruuna korostaa mustaherukan makua ja tekee herukkahillosta täyteläisen makuisen. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori kattilaan keittämisen loppupuolella tai korvaa osa vedestä sitruunanmehulla. Myös appelsiini ja lime antavat mustaherukkahilloon hienon maun.

Höystä hedelmillä ja marjoilla

Lisää herukkahilloon hedelmiä tai muita marjoja. Makeat marjat ja hedelmät ovat kiva vastapari kirpeille herukoille. Paloittele herukoiden seuraksi hillokattilaan esimerkiksi luumuja, persikoita tai aprikooseja. Kokeile marjoista vaikkapa vadelmia. Punaherukkahillon kirpeyttä voi taittaa lisäämällä hilloon raastettua porkkanaa.

Mausta nyt tai myöhemmin

Yllätä hillo pienellä ripauksella eksotiikkaa. Kardemumma, kaneli ja tähtianis sopivat mustaherukalle. Punaherukka taas viihtyy vaniljan seurassa. Keitä hillo mausteiden kanssa, mutta poimi tähtianikset, kaneli- ja vaniljatangot pois ennen purkittamista. Hillon maustamiseen voit käyttää myös jauhettua kanelia tai vaniljasokeria.

Kun sitten myöhemmin napsautat hillopurkin auki, voit lisätä mausteeksi kookoshiutaleita tai tuoreita yrttejä.

Kokeile esimerkiksi uunissa paahdettujen köyhien ritareiden kanssa mustaherukkahilloa, johon sekoitat pienen määrän hienonnettua minttua tai basilikaa.

Purkita hillo kuumana

Säilö hieman jäähtynyt, mutta yhä kuuma hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje heti. Näin saat hillon säilymään mahdollisimman pitkään. Säilytä hillo kylmässä.

Pese purkit ja kannet astianpesuaineella, huuhtele hyvin ja kuumenna mikrossa, kattilassa, uunissa tai astianpesukoneessa. Katso videolta ohjeet purkin puhdistamiseen >>.

Lue lisää herukoista