Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Neljä tapaa puhdistaa hillopurkki

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Sok
Julkaistu: 13.8.2019
|
Muokattu: 19.1.2023
Hillot, marmeladit ja säilykkeet säilyvät parhaiten puhtaissa, desinfioiduissa purkeissa. Katso videolta neljä eri tapaa lasisten säilykepurkkien desinfioimiseen.

Purkkien puhdistamisessa säilöntää varten on aina erittäin tärkeää, että purkit pestään hyvin astianpesuaineella ja liotetaan vielä kylmässä vedessä yön yli. Liottamisen tarkoitus on varmistaa, ettei astioiden pintaan jää itiöitä.

Liotuksen jälkeen purkit voi desinfioida neljällä eri tavalla:

  1. Mikrossa: Täytä purkki vedellä ja kuumenna vesi mikrossa kiehuvaksi.
  2. Keittämällä: Keitä purkkeja kattilassa vedessä muutama minuutti.
  3. Uunissa: Kietaise purkin ympärille sanomalehtipaperia, laita pellille ja siirrä 125-asteiseen uunin noin vartiksi.
  4. Astianpesukoneessa: Pese purkit astianpesukoneessa ja ota ne pois heti pesun päätyttyä.

Desinfioi myös korkit ja kannet keittämällä.

On tärkeää, että purkki on kuuma, kun se täytetään esimerkiksi säilöttävällä hillolla. Purkki tulee täyttää aivan täyteen, jotta sinne ei jää ilmaa.

Säilö purkkeihin esimerkiksi näitä

Katso kaikki säilöntäreseptit