Mansikkahillo
30 min
1 Kappaletta
Mansikkahillo on helppo tehdä itse. Monikäyttöinen hillo maistuu lettujen ja jogurtin kanssa ja sopii hyvin myös leivonnaisiin.
Ainekset
Valmistus
1
Perkaa mansikat. Paloittele suurimmat marjat ja siirrä kattilaan. Halkaise vaniljatanko. Lisää se ja vesi kattilaan.
1 kg
(2 l) mansikoita
1 kpl
Vaniljatanko
1/2 dl
Vettä
2
Kuumenna mansikat kiehumapisteeseen. Lisää sokeri vähitellen samalla varovasti sekoittaen.
1/2 kg
Hillosokeria
3
Laske lämpöä, kun hillo alkaa kiehua. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Sekoita varovasti pari kertaa kiehumisen aikana.
4
Kuori vaahto valmiin hillon pinnalta reikäkauhalla. Anna hillon jäähtyä noin 30 minuuttia. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana. Poista vaniljatanko.
5
Jaa hillo hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje purkit hyvin. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Hillo säilyy viileässä noin 6 kuukautta.
Lisää aiheesta
Resepti:
Minna Saarni, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 16.6.2006
|Muokattu: 19.1.2023
Ravintosisältö
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.