Mansikkahillo - Yhteishyvä

Mansikkahillo

???
Kappaleita
1
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
(2 l) mansikoita
1 kpl
Vaniljatanko
1/2 dl
Vettä
1/2 kg
Hillosokeria

Näin teet

1

Poista mansikoista kannat. Puolita suurikokoiset marjat. Halkaise vaniljatanko. Mittaa kattilaan vesi. Lisää kerroksittain mansikat, hillosokeri ja vaniljatanko. Kuumenna miedolla lämmöllä lähes kiehumispisteeseen. Anna hautua vielä 5 minuuttia. Sekoita hilloa varovasti keittämisen aikana, etteivät mansikat rikkoudu. Kuori vaahto pois pinnalta reikäkauhan avulla. Poista lopuksi vaniljatanko ja kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje huolellisesti ja jäähdytä.

1 kg
(2 l) mansikoita
1 kpl
Vaniljatanko
1/2 dl
Vettä
1/2 kg
Hillosokeria
2

Hillo hyytyy noin vuorokauden sisällä. Säilytä kylmässä. Hillosokeri sisältää hyytelöivää ainetta, pektiiniä, jota on luonnostaan marjoissa ja hedelmissä. Säilöntäaineena joukossa on kaliumsorbaattia, jota on mm. pihlajanmarjoissa. Jos käytössä ei ole kylmätiloja, hillosokerilla säilöttyä hilloa voi säilyttää huoneenlämmössä, valolta suojattuna.

Resepti
MInna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 16.6.2006
Muokattu: 6.9.2018
Jaa Somessa