Mansikkahillo | Hillot ja hyytelöt | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mansikkahillo
Play

Mansikkahillo

timer-icon30 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Mansikkahillo on helppo tehdä itse. Monikäyttöinen hillo maistuu lettujen ja jogurtin kanssa ja sopii hyvin myös leivonnaisiin.

Ainekset

1 kg
(2 l) mansikoita
1 kpl
Vaniljatanko
1/2 dl
Vettä
1/2 kg
Hillosokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Perkaa mansikat. Paloittele suurimmat marjat ja siirrä kattilaan. Halkaise vaniljatanko. Lisää se ja vesi kattilaan.

1 kg
(2 l) mansikoita
1 kpl
Vaniljatanko
1/2 dl
Vettä
2

Kuumenna mansikat kiehumapisteeseen. Lisää sokeri vähitellen samalla varovasti sekoittaen.

1/2 kg
Hillosokeria
3

Laske lämpöä, kun hillo alkaa kiehua. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Sekoita varovasti pari kertaa kiehumisen aikana.

4

Kuori vaahto valmiin hillon pinnalta reikäkauhalla. Anna hillon jäähtyä noin 30 minuuttia. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana. Poista vaniljatanko.

5

Jaa hillo hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje purkit hyvin. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Hillo säilyy viileässä noin 6 kuukautta.

Resepti:
Minna Saarni, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 16.6.2006
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.