Mansikkahillo

Arvostele resepti
4 Desilitraa

30 min

Mansikkahillo on helppo tehdä itse. Monikäyttöinen vaniljalla masutettu hillo maistuu lettujen ja jogurtin kanssa ja sopii hyvin myös leivonnaisiin.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kg(2 l) mansikoita
1 kplvaniljatanko
1/2 dlvettä
1/2 kghillosokeria

Valmistus

  1. 1

    Perkaa mansikat. Paloittele suurimmat marjat ja siirrä kattilaan. Halkaise vaniljatanko. Lisää se ja vesi kattilaan.

    MääräAinesosa
    1 kg(2 l) mansikoita
    1 kplvaniljatanko
    1/2 dlvettä
  2. 2

    Kuumenna mansikat kiehumapisteeseen. Lisää sokeri vähitellen samalla varovasti sekoittaen.

    MääräAinesosa
    1/2 kghillosokeria
  3. 3

    Laske lämpöä, kun hillo alkaa kiehua. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Sekoita varovasti pari kertaa kiehumisen aikana.

  4. 4

    Kuori vaahto valmiin hillon pinnalta reikäkauhalla. Anna hillon jäähtyä noin 30 minuuttia. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana. Poista vaniljatanko.

  5. 5

    Jaa hillo hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje purkit hyvin. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Hillo säilyy viileässä noin 6 kuukautta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Vaniljatanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Minna Saarni, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
6.9.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä