Omenasose | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Omenasose

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

2 kg
Happamia omenoita
1 kg
Hillosokeria
1 dl
Vettä
1 kpl
Kanelitanko (halutessa)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Pehmitä omenat suuressa kattilassa pienessä määrässä vettä (n. 1 dl) tai höyryssä mehustimessa.

Soseuta sosemyllyssä tai monitoimikoneessa. Sekoita sose ja hillosokeri kattilassa, lisää kanelitanko. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta n. 20 minuuttia. Sekoita välillä.

Poista kanelitanko ja annostele lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 23.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.