Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Kumoa omenat kattilaan ja lisää vesi. Keitä kannen alla muutamia minuutteja, kunnes omenat hiukan pehmenevät. Sekoita tarvittaessa.
Lisää sokeri ja halutessasi kanelitanko kattilaan. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Anna kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia. Sekoita välillä.
Poista kanelitanko ja soseuta seos sauvasekoittimella. Jaa sose pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje purkit heti ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Säilytä viileässä. Omenasoseen voi myös pakastaa.
Omenasose säilyy viileässä hyvin, kun purkit ovat puhtaita. Katso purkkien käsittelyohjeet täältä.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.