Omenasose

arvosana4/5

(6)arviota
2 Litraa

45 min

Keitä omenat herkulliseksi soseeksi. Nauti vanhanajan omenasose aamupuuron, vohveleiden tai pannukakun kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kgomenoita (hapan lajike)
1 dlvettä
7 1/2 dlhillosokeria
1 kplkanelitanko

Valmistus

  1. 1

    Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Kumoa omenat kattilaan ja lisää vesi. Keitä kannen alla muutamia minuutteja, kunnes omenat hiukan pehmenevät. Sekoita tarvittaessa.

    MääräAinesosa
    2 kgomenoita (hapan lajike)
    1 dlvettä
  2. 2

    Lisää sokeri ja halutessasi kanelitanko kattilaan. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Anna kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia. Sekoita välillä.

    MääräAinesosa
    7 1/2 dlhillosokeria
    1 kplkanelitanko
  3. 3

    Poista kanelitanko ja soseuta seos sauvasekoittimella. Jaa sose pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje purkit heti ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Säilytä viileässä. Omenasoseen voi myös pakastaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä