Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Omenasose

Omenasose

timer-icon45 min
Fork and knife
2 Litraa
Fork and knife
2 Litraa
Keitä omenat herkulliseksi soseeksi. Nauti vanhanajan omenasose aamupuuron, vohveleiden tai pannukakun kanssa.

Ainekset

2 kg
omenoita (hapan lajike)
1 dl
Vettä
7 1/2 dl
hillosokeria
1 kpl
kanelitanko

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Kumoa omenat kattilaan ja lisää vesi. Keitä kannen alla muutamia minuutteja, kunnes omenat hiukan pehmenevät. Sekoita tarvittaessa.

2 kg
omenoita (hapan lajike)
1 dl
Vettä
2

Lisää sokeri ja halutessasi kanelitanko kattilaan. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Anna kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia. Sekoita välillä.

7 1/2 dl
hillosokeria
1 kpl
kanelitanko
3

Poista kanelitanko ja soseuta seos sauvasekoittimella. Jaa sose pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje purkit heti ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Säilytä viileässä. Omenasoseen voi myös pakastaa.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 16.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1650

6903

1,0 g

389,5 g

389,5 g

20,0 g

1,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli