Omenasose - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenasose

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

2 kg
Happamia omenoita
1 kg
Hillosokeria
1 dl
Vettä
1 kpl
Kanelitanko (halutessa)

Näin teet

1

Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Pehmitä omenat suuressa kattilassa pienessä määrässä vettä (n. 1 dl) tai höyryssä mehustimessa.

Soseuta sosemyllyssä tai monitoimikoneessa. Sekoita sose ja hillosokeri kattilassa, lisää kanelitanko. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta n. 20 minuuttia. Sekoita välillä.

Poista kanelitanko ja annostele lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 15.10.2019
Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.