Omenasose | Hillot ja hyytelöt | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Omenasose

Omenasose

timer-icon45 min
Fork and knife
2 Litraa
Fork and knife
2 Litraa
Keitä omenat herkulliseksi soseeksi. Nauti vanhanajan omenasose aamupuuron, vohveleiden tai pannukakun kanssa.

Ainekset

2 kg
omenoita (hapan lajike)
1 dl
Vettä
7 1/2 dl
hillosokeria
1 kpl
kanelitanko (halutessasi)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Kumoa omenat kattilaan ja lisää vesi. Keitä kannen alla muutamia minuutteja, kunnes omenat hiukan pehmenevät. Sekoita tarvittaessa.

2 kg
omenoita (hapan lajike)
1 dl
Vettä
2

Lisää sokeri ja halutessasi kanelitanko kattilaan. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Anna kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia. Sekoita välillä.

7 1/2 dl
hillosokeria
1 kpl
kanelitanko (halutessasi)
3

Poista kanelitanko ja soseuta seos sauvasekoittimella. Jaa sose pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje purkit heti ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Säilytä viileässä. Omenasoseen voi myös pakastaa.

Omenasose säilyy viileässä hyvin, kun purkit ovat puhtaita. Katso purkkien käsittelyohjeet täältä.

Resepti:
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.