
Omenasose
Ainekset
Valmistus
Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Kumoa omenat kattilaan ja lisää vesi. Keitä kannen alla muutamia minuutteja, kunnes omenat hiukan pehmenevät. Sekoita tarvittaessa.
Lisää sokeri ja halutessasi kanelitanko kattilaan. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Anna kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia. Sekoita välillä.
Poista kanelitanko ja soseuta seos sauvasekoittimella. Jaa sose pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje purkit heti ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Säilytä viileässä. Omenasoseen voi myös pakastaa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1650
6903
1,0 g
—
389,5 g
389,5 g
20,0 g
1,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl kanelitanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli