Helppo nakkikastike
15 min (josta 15 min aktiivista)
4 Annosta
Perinteinen nakkikastike on helppo tehdä. Kun käytät pakastettuja sipulikuutioita ja maustettua ruokakermaa, koko perheen lempiruoka on valmis 15 minuutissa.
Ainekset
Valmistus
1
Paloittele nakit. Paista nakkeja ja sipulia öljyssä pannulla, kunnes palat hieman ruskistuvat.
400 g
(1 pkt) nakkeja
100 g
(1/2 ps) sipulikuutioita (pakaste)
1 rkl
rypsiöljyä
2
Lisää kerma, sinappi, tomaattipyree ja vesi pannulle. Sekoita ja anna kastikkeen kiehahtaa. Hauduta hiljaa poreillen 5 minuuttia. Sekoita hienonnettu ruohosipuli joukkoon.
2 1/2 dl
(1 prk) ruokakermaa (kolmen sipulin)
2 tl
Sinappia
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 dl
Vettä
1 dl
ruohosipulia hienonnettuna
3
Tarjoa juuresmuusin, suolakurkkujen ja etikkapunajuurien kanssa.
Lisää aiheesta
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 25.12.2010
|Muokattu: 26.1.2024
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
344
1443
31,5 g
11,3 g
3,8 g
3,8 g
0,8 g
12,8 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl Tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli