Luumusose | Hillot ja hyytelöt | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Luumusose

Luumusose

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
15 Desilitraa
Fork and knife
15 Desilitraa
Keitä luumut soseeksi sadon ollessa parhaimmillaan. Raikas luumusose sopii niin puurojen, lettujen kuin makeiden leivonnaistenkin kanssa.

Ainekset

1 1/2 kg
luumuja
1 1/2 dl
vettä
1/2 dl
sitruunanmehua
7 1/2 dl
hillosokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele luumut, halkaise ja poista kivet. Laita luumut kattilaan, lisää vesi ja sitruunanmehu. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes luumut pehmenevät. Lisää hillosokeri ja kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Anna kiehua noin 20 minuuttia. Sekoita tarvittaessa.

1 1/2 kg
luumuja
1 1/2 dl
vettä
1/2 dl
sitruunanmehua
7 1/2 dl
hillosokeria
2

Anna seoksen jäähtyä hetki. Soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi. Vastakeitetty luumusose on melko juoksevaa, mutta paksuuntuu jäähtyessään.

3

Jaa sose pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje purkit huolellisesti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Säilytä luumusose viileässä.

Resepti:
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.