Luumusose
60 min

Nappaa talteen!
Keitä luumut soseeksi sadon ollessa parhaimmillaan. Raikas luumusose sopii niin puurojen, lettujen kuin makeiden leivonnaistenkin kanssa.
| 1 1/2 kg | luumuja |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1/2 dl | sitruunanmehua |
| 7 1/2 dl | hillosokeria |
- 1.
Huuhtele luumut, halkaise ja poista kivet. Laita luumut kattilaan, lisää vesi ja sitruunanmehu. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes luumut pehmenevät. Lisää hillosokeri ja kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Anna kiehua noin 20 minuuttia. Sekoita tarvittaessa.
- 2.
Anna seoksen jäähtyä hetki. Soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi. Vastakeitetty luumusose on melko juoksevaa, mutta paksuuntuu jäähtyessään.
- 3.
Jaa sose pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje purkit huolellisesti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Säilytä luumusose viileässä.
Luumusose
Keitä luumut soseeksi sadon ollessa parhaimmillaan. Raikas luumusose sopii niin puurojen, lettujen kuin makeiden leivonnaistenkin kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 kg | luumuja |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1/2 dl | sitruunanmehua |
| 7 1/2 dl | hillosokeria |
Valmistus
- 1
Huuhtele luumut, halkaise ja poista kivet. Laita luumut kattilaan, lisää vesi ja sitruunanmehu. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes luumut pehmenevät. Lisää hillosokeri ja kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Anna kiehua noin 20 minuuttia. Sekoita tarvittaessa.
Määrä Ainesosa 1 1/2 kg luumuja 1 1/2 dl vettä 1/2 dl sitruunanmehua 7 1/2 dl hillosokeria - 2
Anna seoksen jäähtyä hetki. Soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi. Vastakeitetty luumusose on melko juoksevaa, mutta paksuuntuu jäähtyessään.
- 3
Jaa sose pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje purkit huolellisesti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Säilytä luumusose viileässä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























