Marjainen talkkunahyve

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Ihastu talkkunaan! Perinteinen suomalainen talkkuna yhdistää paahdettuja viljoja ja usein myös herneitä tai papuja. Kinuskisesta kermasta ja kauden marjoista teet talkkunan kanssa helpon kuitupitoisen makean herkun.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 rs) mustaherukoita
2 dl(1 prk) kuohukermaa
1 dlkinuskikastiketta
2 dlpaksua jogurttia
1 dltalkkunajauhoja
1 rklsokeria

Valmistus

  1. 1

    Perkaa herukat. Säästä ½ dl koristelua varten ja survo loput haarukalla kulhossa.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) mustaherukoita
  2. 2

    Vaahdota kerma ja lisää siihen kinuskikastike. Sekoita jogurtti, talkkunajauhot ja sokeri marjasurvokseen. Kääntele lopuksi kermavaahto raidoiksi talkkunaseokseen.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    1 dlkinuskikastiketta
    2 dlpaksua jogurttia
    1 dltalkkunajauhoja
    1 rklsokeria
  3. 3

    Jaa hyve kulhoihin ja koristele marjoilla.

Vinkki: Mustaherukat voit korvata punaherukoilla, mustikoilla tai puolukoilla. Sulata pakastemarjat varovasti mikrossa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.7.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä