Marjainen talkkunahyve | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Marjainen talkkunahyve

Marjainen talkkunahyve

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ihastu talkkunaan! Perinteinen suomalainen talkkuna yhdistää paahdettuja viljoja ja usein myös herneitä tai papuja. Kinuskikermasta ja kauden marjoista teet talkkunan kanssa helpon kuitupitoisen makean herkun.

Ainekset

250 g
(1 rs) puna- tai mustaherukoita
2 1/2 dl
(1 prk) kinuskikermaa
2 dl
paksua jogurttia
1 dl
talkkunajauhoja
1 rkl
sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Perkaa herukat. Säästä ½ dl koristelua varten ja survo loput haarukalla kulhossa.

250 g
(1 rs) puna- tai mustaherukoita
2

Vaahdota kerma. Sekoita jogurtti, talkkunajauhot ja sokeri marjasurvokseen. Kääntele lopuksi kermavaahto raidoiksi talkkunaseokseen.

1 rkl
sokeria
1 dl
talkkunajauhoja
2 dl
paksua jogurttia
2 1/2 dl
(1 prk) kinuskikermaa
3

Jaa hyve kulhoihin ja koristele marjoilla.

Vinkki: Herukat voit korvata mustikoilla tai puolukoilla. Sulata pakastemarjat varovasti mikrossa.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.7.2020
Muokattu: 21.7.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

656

157

4,3 g

1,8 g

21,3 g

10,8 g

5,3 g

4,3 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl (1 prk) kinuskikermaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli