Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Poimi viisi helppoa herkkua herukoista – sopivat myös juhlapöytään!

Teksti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.7.2020
|
Muokattu: 31.8.2020
Kruunaa loppukesän juhla aromikkailla mustaherukoilla ja raikkailla punaherukoilla. Herukoiden seurasta ilahtuvat niin kupliva kuohujuoma kuin maukas sinihomejuustosalaattikin. Viinimarjat virkistävät myös juhlapöydän makeita tarjottavia.

Trendikäs terttufocaccia

Oliiviöljyllä silattu focaccia koristellaan kotimaassaan Italiassa usein oliiveilla ja sadonkorjuuaikaan makeilla viinirypäleillä. Leivo trendikkäästä peltileivästä loppukesän juhlaan raikas Suomi-versio värittämällä focaccia mustilla ja punaisilla herukoilla.

Juhlava sinihomejuusto-herukkasalaatti

Kokoa juhlapöytään näyttävä salaatti muutamasta raaka-aineesta. Tee pohja pinaattisalaatista, murra päälle sinihomejuustoa ja pähkinöitä. Viimeistele kaunis salaatti raikkailla punaherukoilla. Hapokkaat marjat, lempeät pähkinät sekä vahva ja suolainen juusto sopivat hienosti yhteen.

Pehmeät herukkakierteet

Loppukesän rentoon valmistujaisjuhlaan sopii sisaruspulla, josta vieraat voivat murtaa haluamansa kokoisen palan. Kätke pullan kierteisiin mustaherukkaa hillona, marjoina tai molempina. Paista kierrepullat isoksi bostoniksi ja raidoita sulatetulla valkosuklaalla.

Kahden aineksen piirakkaihme

Juhlaherkkukin voi olla helppo – jopa superhelppo! Hauska marjapiiras tehdään ällistyttävästi vain kahdesta raaka-aineesta: herukkahillosta ja pakastemurotaikinasta. Kolmanneksi voit ottaa tomusokerin ja ripotella sitä koristeeksi jäähtyneen piirakan päälle.

Kippis herukkajuomalla!

Onnittelumaljaksi sopii ranskalaisen Kir Royalin tapaan tehty kupliva juoma. Kaada lasin pohjalle vähän herukkamehutiivistettä ja päälle kuohuviiniä tai alkoholitonta kuohujuomaa. Juoman voi valmistaa myös kuplattomasta valkoviinistä. Silloin sen nimi on Kir ilman kuninkaallista Royal-päätettä.

Käytä herukanlehtiä koristeluun

Tuoksuvilla herukanlehdillä voit koristella kattauksessa niin kakut kuin salaatitkin. Oksista teet trendikkään pöytäköynnöksen. Lehtiä voit käyttää esimerkiksi paikkakorteissa ja lautasliinojen somisteina.

Näin askartelet herukanlehdistä kakun alle ”kakkupaperin”:

  1. Laita kakun kokoinen vuoka tarjoiluvadille ja työnnä lehtien kantaosa vuoan reunan alle.
  2. Kun lehdet ovat paikoillaan, kiinnitä ne vadille pienellä tipalla kakun kuorrutetta.
  3. Nosta tai kokoa kakku vuoan paikalle.

Kuvitus: Sari Airola

Lue lisää herukoista