Lämmitä vaniljakastike kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Vatkaa osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhoista. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Kauli taikina ohueksi 30 x 60 cm:n levyksi. Sekoita kulhossa margariini, tomusokeri, jauhot ja vaniljasokeri. Levitä seos taikinalevylle. Ripottele pinnalle mustikat. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta yhdeksän pullaa. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 26 cm). Aseta pullat väljästi leikkauspinta ylöspäin vuokaan. Peitä leivinliinalla ja anna kohota 20 minuuttia.
Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
164
686
5,0 g
1,3 g
25,9 g
10,0 g
0,9 g
3,1 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 prk (2,5 dl) vaniljakastiketta,
25 g Hiivaa,
1 tl Jauhettua kardemummaa,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli