Mustikka-vaniljaboston

Nappaa talteen!
Bostonkakku saa uutta makua mustikasta ja mehevyyttä vaniljakastikkeesta. Mustikka-vaniljabostonissa on jopa 25 herkkupalaa, joten tämä on hyvä leivonnainen juhliin. Tarjoa bostonkakku kahvin tai teen kanssa.
| 1 kpl | (2,5 dl) vaniljakastiketta |
| 25 g | hiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | jauhettua kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | margariinia |
| Mustikka-vaniljatäyte | |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 2 dl | tomusokeria |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
| 2 dl | pakastemustikoita |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
| Pinnalle | |
| 2 rkl | raesokeria |
- 1.
Lämmitä vaniljakastike kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Vatkaa osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhoista. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Kauli taikina ohueksi 30 x 60 cm:n levyksi. Sekoita kulhossa margariini, tomusokeri, jauhot ja vaniljasokeri. Levitä seos taikinalevylle. Ripottele pinnalle mustikat. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta yhdeksän pullaa. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 26 cm). Aseta pullat väljästi leikkauspinta ylöspäin vuokaan. Peitä leivinliinalla ja anna kohota 20 minuuttia.
Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Mustikka-vaniljaboston
arvosana4/5
Bostonkakku saa uutta makua mustikasta ja mehevyyttä vaniljakastikkeesta. Mustikka-vaniljabostonissa on jopa 25 herkkupalaa, joten tämä on hyvä leivonnainen juhliin. Tarjoa bostonkakku kahvin tai teen kanssa.
Ainekset (25 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (2,5 dl) vaniljakastiketta |
| 25 g | hiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | jauhettua kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | margariinia |
Mustikka-vaniljatäyte | |
| 100 g | margariinia |
| 2 dl | tomusokeria |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
| 2 dl | pakastemustikoita |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Pinnalle | |
| 2 rkl | raesokeria |
Valmistus
- 1
Lämmitä vaniljakastike kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Vatkaa osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhoista. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Kauli taikina ohueksi 30 x 60 cm:n levyksi. Sekoita kulhossa margariini, tomusokeri, jauhot ja vaniljasokeri. Levitä seos taikinalevylle. Ripottele pinnalle mustikat. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta yhdeksän pullaa. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 26 cm). Aseta pullat väljästi leikkauspinta ylöspäin vuokaan. Peitä leivinliinalla ja anna kohota 20 minuuttia.
Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Ravintosisältö
164
Energiaa kcal
686
Energiaa kj
5,0 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,9 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
3,1 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
164
Energiaa kcal
686
Energiaa kj
5,0 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,9 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
3,1 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 prk (2,5 dl) vaniljakastiketta, 25 g Hiivaa, 1 tl Jauhettua kardemummaa, 0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























