Mustikka-vaniljaboston

arvosana4/5

(1)arvio
25 Annosta

Bostonkakku saa uutta makua mustikasta ja mehevyyttä vaniljakastikkeesta. Mustikka-vaniljabostonissa on jopa 25 herkkupalaa, joten tämä on hyvä leivonnainen juhliin. Tarjoa bostonkakku kahvin tai teen kanssa.

Ainekset (25 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(2,5 dl) vaniljakastiketta
25 ghiivaa
1 dlsokeria
1 tljauhettua kardemummaa
1/2 tlsuolaa
1 kplkananmuna
8 dlvehnäjauhoja
75 gmargariinia

Mustikka-vaniljatäyte

100 gmargariinia
2 dltomusokeria
2 rklvehnäjauhoja
1 rklvaniljasokeria
2 dlpakastemustikoita

Voiteluun

1 kplkananmuna

Pinnalle

2 rklraesokeria

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä vaniljakastike kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Vatkaa osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhoista. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

    Kauli taikina ohueksi 30 x 60 cm:n levyksi. Sekoita kulhossa margariini, tomusokeri, jauhot ja vaniljasokeri. Levitä seos taikinalevylle. Ripottele pinnalle mustikat. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta yhdeksän pullaa. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 26 cm). Aseta pullat väljästi leikkauspinta ylöspäin vuokaan. Peitä leivinliinalla ja anna kohota 20 minuuttia.

    Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 prk (2,5 dl) vaniljakastiketta, 25 g Hiivaa, 1 tl Jauhettua kardemummaa, 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä