Mustikka-vaniljaboston | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mustikka-vaniljaboston

Mustikka-vaniljaboston

Fork and knife
25 Annosta
Fork and knife
25 Annosta
Bostonkakku saa uutta makua mustikasta ja mehevyyttä vaniljakastikkeesta. Mustikka-vaniljabostonissa on jopa 25 herkkupalaa, joten tämä on hyvä leivonnainen juhliin. Tarjoa bostonkakku kahvin tai teen kanssa.

Ainekset

1 kpl
(2,5 dl) vaniljakastiketta
25 g
Hiivaa
1 dl
Sokeria
1 tl
Jauhettua kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Margariinia

mustikka-vaniljatäyte

100 g
Margariinia
2 dl
Tomusokeria
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Vaniljasokeria
2 dl
Pakastemustikoita

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

pinnalle

2 rkl
Raesokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä vaniljakastike kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Vatkaa osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhoista. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina ohueksi 30 x 60 cm:n levyksi. Sekoita kulhossa margariini, tomusokeri, jauhot ja vaniljasokeri. Levitä seos taikinalevylle. Ripottele pinnalle mustikat. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta yhdeksän pullaa. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 26 cm). Aseta pullat väljästi leikkauspinta ylöspäin vuokaan. Peitä leivinliinalla ja anna kohota 20 minuuttia.

Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

686

164

5,0 g

1,3 g

25,9 g

10,0 g

0,9 g

3,1 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 prk (2,5 dl) vaniljakastiketta,

25 g Hiivaa,

1 tl Jauhettua kardemummaa,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli