Mustikka-vaniljaboston - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustikka-vaniljaboston

Mustikka-vaniljaboston
Annokset
25
Bostonkakku saa uutta makua mustikasta ja mehevyyttä vaniljakastikkeesta. Mustikka-vaniljabostonissa on jopa 25 herkkupalaa, joten tämä on hyvä leivonnainen juhliin. Tarjoa bostonkakku kahvin tai teen kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(2,5 dl) vaniljakastiketta
25 g
Hiivaa
1 dl
Sokeria
1 tl
Jauhettua kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Margariinia

MUSTIKKA-VANILJATÄYTE

100 g
Margariinia
2 dl
Tomusokeria
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Vaniljasokeria
2 dl
Pakastemustikoita

VOITELUUN

1 kpl
Kananmuna

PINNALLE

2 rkl
Raesokeria

Näin teet

1

Lämmitä vaniljakastike kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Vatkaa osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhoista. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina ohueksi 30 x 60 cm:n levyksi. Sekoita kulhossa margariini, tomusokeri, jauhot ja vaniljasokeri. Levitä seos taikinalevylle. Ripottele pinnalle mustikat. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta yhdeksän pullaa. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 26 cm). Aseta pullat väljästi leikkauspinta ylöspäin vuokaan. Peitä leivinliinalla ja anna kohota 20 minuuttia.

Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja26 g647 g
Proteiinia3 g77 g
Rasvaa5 g124 g
Kuituja1 g23 g
Energiaa kj686 17158
Energiaa kcal164 4100

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 prk (2,5 dl) vaniljakastiketta

  • 25 g Hiivaa

  • 1 tl Jauhettua kardemummaa

  • 0,5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja26 g647 g
Proteiinia3 g77 g
Rasvaa5 g124 g
Kuituja1 g23 g
Energiaa kj686 17158
Energiaa kcal164 4100

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 prk (2,5 dl) vaniljakastiketta

  • 25 g Hiivaa

  • 1 tl Jauhettua kardemummaa

  • 0,5 tl Suolaa

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.