Kukkafocaccia
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kevään kaunein focaccia koristellaan kukkasin. Kukkien vihreät varret muotoutuvat rucolasta ja terälehdet minitomaateista sekä paprikasta. Värikäs ja ruokaisa kukkaleipä maistuu keittojen ja salaattien kanssa tai brunssipöydässä.
| 4 dl | vettä |
| 11 g | (1 ps) kuivahiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | (sormi)suolaa |
| keltaista paprikaa | |
| minitomaatteja | |
| rucolaa | |
- 1.
Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (noin 42 astetta) ja siirrä kulhoon. Liuota hiiva veteen. Lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy. Siirrä kohoamaan lämpimään 30 minuutiksi.
- 2.
Taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 10 minuuttia.
- 3.
Voitele leivän pinta öljyllä. Painele pintaan sormilla kuoppia ja ripottele pinnalle suolaa. Huuhtele ja leikkaa kasvikset kuviointia varten. Koristele pinta kasviksilla kukkien muotoon.
- 4.
Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Kevään kaunein focaccia koristellaan kukkasin. Kukkien vihreät varret muotoutuvat rucolasta ja terälehdet minitomaateista sekä paprikasta. Värikäs ja ruokaisa kukkaleipä maistuu keittojen ja salaattien kanssa tai brunssipöydässä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 dl | vettä |
| 11 g | (1 ps) kuivahiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
Pinnalle | |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | (sormi)suolaa |
| keltaista paprikaa | |
| minitomaatteja | |
| rucolaa | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (noin 42 astetta) ja siirrä kulhoon. Liuota hiiva veteen. Lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy. Siirrä kohoamaan lämpimään 30 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 4 dl vettä 11 g (1 ps) kuivahiivaa 1 tl suolaa 8 dl vehnäjauhoja 3 rkl oliiviöljyä - 2
Taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 10 minuuttia.
- 3
Voitele leivän pinta öljyllä. Painele pintaan sormilla kuoppia ja ripottele pinnalle suolaa. Huuhtele ja leikkaa kasvikset kuviointia varten. Koristele pinta kasviksilla kukkien muotoon.
Määrä Ainesosa 3 rkl oliiviöljyä 1/2 tl (sormi)suolaa keltaista paprikaa minitomaatteja rucolaa - 4
Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Vinkki: Focaccian koristeluun sopivat myös oliivit, punasipuli, tankoparsa, viinirypäleet, sipulinvarret ja valkosipuli.
Ravintosisältö
220
Energiaa kcal
921
Energiaa kj
7,5 g
Rasvaa
1,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,1 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
220
Energiaa kcal
921
Energiaa kj
7,5 g
Rasvaa
1,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,1 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: keltaista paprikaa, minitomaatteja, rucolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























