Kukkafocaccia

arvosana4/5

(2)arviota
12 Palaa

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kevään kaunein focaccia koristellaan kukkasin. Kukkien vihreät varret muotoutuvat rucolasta ja terälehdet minitomaateista sekä paprikasta. Värikäs ja ruokaisa kukkaleipä maistuu keittojen ja salaattien kanssa tai brunssipöydässä.

Ainekset

MääräAinesosa
4 dlvettä
11 g(1 ps) kuivahiivaa
1 tlsuolaa
8 dlvehnäjauhoja
3 rkloliiviöljyä

Pinnalle

3 rkloliiviöljyä
1/2 tl(sormi)suolaa
keltaista paprikaa
minitomaatteja
rucolaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (noin 42 astetta) ja siirrä kulhoon. Liuota hiiva veteen. Lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy. Siirrä kohoamaan lämpimään 30 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    4 dlvettä
    11 g(1 ps) kuivahiivaa
    1 tlsuolaa
    8 dlvehnäjauhoja
    3 rkloliiviöljyä
  2. 2

    Taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 10 minuuttia.

  3. 3

    Voitele leivän pinta öljyllä. Painele pintaan sormilla kuoppia ja ripottele pinnalle suolaa. Huuhtele ja leikkaa kasvikset kuviointia varten. Koristele pinta kasviksilla kukkien muotoon.

    MääräAinesosa
    3 rkloliiviöljyä
    1/2 tl(sormi)suolaa
    keltaista paprikaa
    minitomaatteja
    rucolaa
  4. 4

    Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Vinkki: Focaccian koristeluun sopivat myös oliivit, punasipuli, tankoparsa, viinirypäleet, sipulinvarret ja valkosipuli.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: keltaista paprikaa, minitomaatteja, rucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
27.4.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä