Kukkafocaccia | Leivät | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kukkafocaccia

Kukkafocaccia

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Kevään kaunein focaccia koristellaan kukkasin. Kukkien vihreät varret muotoutuvat rucolasta ja terälehdet minitomaateista sekä paprikasta. Värikäs ja ruokaisa kukkaleipä maistuu keittojen ja salaattien kanssa tai brunssipöydässä.

Ainekset

4 dl
vettä
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
1 tl
suolaa
8 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
oliiviöljyä

pinnalle

3 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
(sormi)suolaa
keltaista paprikaa
minitomaatteja
rucolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (noin 42 astetta) ja siirrä kulhoon. Liuota hiiva veteen. Lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy. Siirrä kohoamaan lämpimään (esimerkiksi kuumaan veteen altaaseen) 30 minuutiksi.

4 dl
vettä
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
1 tl
suolaa
8 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
oliiviöljyä
2

Taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 10 minuuttia.

3

Voitele leivän pinta öljyllä. Painele pintaan sormilla kuoppia ja ripottele pinnalle suolaa. Huuhtele ja leikkaa kasvikset kuviointia varten. Koristele pinta kasviksilla kukkien muotoon.

3 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
(sormi)suolaa
keltaista paprikaa
minitomaatteja
rucolaa
4

Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Vinkki: Focaccian koristeluun sopivat myös oliivit, punasipuli, tankoparsa, viinirypäleet, sipulinvarret ja valkosipuli.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.4.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

921

220

7,5 g

1,1 g

32,1 g

0,5 g

1,6 g

5,1 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

keltaista paprikaa,

minitomaatteja,

rucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli