Herukkacurd

arvosana5/5

(1)arvio
3 Desilitraa

15 min (josta 15 min aktiivista)

Lemon curd -sitruunatahnan tapaan valmistettu, samettisen sileä herukkacurd sopii kerroskeksien ja lusikkaleipien väliin, paahtoleivälle ja pavlovan täytteeksi sekä juustopalan makeaksi makupariksi.

Ainekset

MääräAinesosa
5 dl(n. 350 g) musta- tai punaherukoita
3/4 dlsokeria
1 kplkananmuna
50 gvoita

Valmistus

  1. 1

    Soseuta herukat sauvasekoittimella ja painele tiheän siivilän läpi sileäksi soseeksi.

    MääräAinesosa
    5 dl(n. 350 g) musta- tai punaherukoita
  2. 2

    Laita 2 dl marjasosetta, sokeri ja kananmuna kattilaan. Lämmitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Laske lieden lämpöä ja sekoita huolellisesti koko ajan, kunnes seos hieman paksuuntuu.

    MääräAinesosa
    3/4 dlsokeria
    1 kplkananmuna
  3. 3

    Sekoita voi pieninä nokareina lämpimään seokseen. Anna curdin jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi, ja siirrä se sitten jääkaappiin viilentymään.

    MääräAinesosa
    50 gvoita

Käytä siivilään jäänyt herukkamassa puuroon, sämpylöihin tai pulliin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
27.7.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä