Soseuta herukat sauvasekoittimella ja painele tiheän siivilän läpi sileäksi soseeksi.
Laita 2 dl marjasosetta, sokeri ja kananmuna kattilaan. Lämmitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Laske lieden lämpöä ja sekoita huolellisesti koko ajan, kunnes seos hieman paksuuntuu.
Sekoita voi pieninä nokareina lämpimään seokseen. Anna curdin jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi, ja siirrä se sitten jääkaappiin viilentymään.
Käytä siivilään jäänyt herukkamassa puuroon, sämpylöihin tai pulliin.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1362
325
19,0 g
10,0 g
27,7 g
27,7 g
4,3 g
8,3 g
0,4 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli