Soseuta herukat sauvasekoittimella ja painele tiheän siivilän läpi sileäksi soseeksi.
Laita 2 dl marjasosetta, sokeri ja kananmuna kattilaan. Lämmitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Laske lieden lämpöä ja sekoita huolellisesti koko ajan, kunnes seos hieman paksuuntuu.
Sekoita voi pieninä nokareina lämpimään seokseen. Anna curdin jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi, ja siirrä se sitten jääkaappiin viilentymään.
Käytä siivilään jäänyt herukkamassa puuroon, sämpylöihin tai pulliin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
325
1362
19,0 g
10,0 g
27,7 g
27,7 g
4,3 g
8,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli