Herukkacurd | Hillot ja hyytelöt | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Herukkacurd

Herukkacurd

timer-icon15 min
Fork and knife
3 Desilitraa
Fork and knife
3 Desilitraa
Lemon curd -sitruunatahnan tapaan valmistettu, samettisen sileä herukkacurd sopii kerroskeksien ja lusikkaleipien väliin, paahtoleivälle ja pavlovan täytteeksi sekä juustopalan makeaksi makupariksi.

Ruokavaliot

Ainekset

5 dl
(n. 350 g) musta- tai punaherukoita
3/4 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
50 g
voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Soseuta herukat sauvasekoittimella ja painele tiheän siivilän läpi sileäksi soseeksi.

5 dl
(n. 350 g) musta- tai punaherukoita
2

Laita 2 dl marjasosetta, sokeri ja kananmuna kattilaan. Lämmitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Laske lieden lämpöä ja sekoita huolellisesti koko ajan, kunnes seos hieman paksuuntuu.

3/4 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
3

Sekoita voi pieninä nokareina lämpimään seokseen. Anna curdin jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi, ja siirrä se sitten jääkaappiin viilentymään.

50 g
voita

Käytä siivilään jäänyt herukkamassa puuroon, sämpylöihin tai pulliin.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.7.2020
Muokattu: 27.7.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1362

325

19,0 g

10,0 g

27,7 g

27,7 g

4,3 g

8,3 g

0,4 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli