Aloita salaatista. Huuhtele fenkoli. Halkaise ja poista kanta. Leikkaa fenkoli erittäin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Pese omenat. Halkaise ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita ranskankerma, timjami, sitruunanmehu, hunaja, pippuri ja suola isossa kulhossa. Kääntele fenkolit ja omenat kastikkeeseen. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Fileoi lohi nahattomaksi ja poista ruodot. Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi. Mausta palat kevyesti suolalla. Levitä seesaminsiemenet isolle lautaselle. Kääntele lohipalat siemenissä. Sekoita soija, sitruunanmehu ja hunaja kulhossa.
Paista lohipalat öljyssä pannulla. Kun käännät palat, valuta soijakastikeseos kalojen päälle. Anna kastikkeen hieman keittyä kasaan. Tarjoa lohi fenkoli-omenaslaw’n kanssa. Viimeistele annokset timjamilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
520
2178
34,3 g
8,8 g
17,3 g
15,8 g
3,8 g
32,5 g
3,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli