Pane pasta kiehumaan runsaaseen, suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuutioi halloumi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa. Purista sitruunasta ¾ dl mehua. Laita juustopalat kuumalle, pinnoitetulle pannulle. Paista sekoitellen, kunnes palat ovat saaneet väriä. Lisää pannulle öljy, valkosipulit, sitruunankuoriraaste ja mustapippuri. Vähennä lämpöä.
Ota 1 dl pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta. Lisää pannulle pasta, sitruunamehu, kirsikkatomaatit ja raastettu parmesaani. Kuumenna hetki käännellen ja lisää ½–1 dl pastan keitinvettä.
Maista, ja lisää tarvittaessa suolaa. Huomaa, että suolaa on jo juustoissa ja pastan keitinvedessa. Viimeistele pasta halutessasi tuoreella basilikalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
552
2311
28,3 g
9,3 g
52,8 g
3,0 g
3,8 g
18,5 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(basilikanlehtiä),
(suolaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli