Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Halloumi-sitruunapasta

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helppo halloumi-sitruunapasta on ihanan arjen luottoresepti. Halloumipasta syntyy vain 15 minuutissa muutamasta raaka-aineesta. Valmistele paistettu halloumi ja raasta parmesaani sillä aikaa, kun pasta kiehuu. Pyöräytä pastaan lopuksi rasiallinen tuoreita kirsikkatomaatteja.

Ainekset

300 g
nauhapastaa
200 g
Halloumijuustoa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
sitruuna (luomu)
4 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
200 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
20 g
parmesaanijuustoa (1/2 dl raastettuna)
(basilikanlehtiä)
(suolaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane pasta kiehumaan runsaaseen, suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan.

300 g
nauhapastaa
2

Kuutioi halloumi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa. Purista sitruunasta ¾ dl mehua. Laita juustopalat kuumalle, pinnoitetulle pannulle. Paista sekoitellen, kunnes palat ovat saaneet väriä. Lisää pannulle öljy, valkosipulit, sitruunankuoriraaste ja mustapippuri. Vähennä lämpöä.

200 g
Halloumijuustoa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
sitruuna (luomu)
4 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Ota 1 dl pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta. Lisää pannulle pasta, sitruunamehu, kirsikkatomaatit ja raastettu parmesaani. Kuumenna hetki käännellen ja lisää ½–1 dl pastan keitinvettä.

200 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
20 g
parmesaanijuustoa (1/2 dl raastettuna)
4

Maista, ja lisää tarvittaessa suolaa. Huomaa, että suolaa on jo juustoissa ja pastan keitinvedessa. Viimeistele pasta halutessasi tuoreella basilikalla.

(suolaa)
(basilikanlehtiä)
Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 17.5.2015
|
Muokattu: 20.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

552

2311

28,3 g

9,3 g

52,8 g

3,0 g

3,8 g

18,5 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(basilikanlehtiä),

(suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli