Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punajuuricarpaccio

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Vegaaninen carpaccio punajuuresta on näyttävä alkuruoka tai lisuke sekä joulupöytään että itsenäisyyspäivän aterialle.

Ainekset

500 g
(4 kpl) isoa punajuurta

Vegaaninen juustovaahto

200 g
(1 prk) vegaanisia salaattikuutioita
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 dl
kaurafraichea
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Sitrusvinegretti

2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunanmehua
2 tl
agavesiirappia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Koristeluun

sormisuolaa
raastettua sitruunankuorta
saksanpähkinöitä tai paahdettuja pinjansiemeniä
tuoretta timjamia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese punajuuret. Paahda punajuuria kuorineen 200-asteisessa uunissa tai keitä kattilassa vedessä kypsiksi noin 45 minuuttia. Jäähdytä punajuuret.

500 g
(4 kpl) isoa punajuurta
2

Valuta salaattikuutiot ja murenna kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää muut vaahdon ainekset. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

200 g
(1 prk) vegaanisia salaattikuutioita
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 dl
kaurafraichea
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Sekoita vinegretin ainekset kulhossa.

2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunanmehua
2 tl
agavesiirappia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
4

Kuori ja leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinilla. Kokoa annokset lautasille. Asettele punajuuriviipaleet lautaselle hieman limittäin.

5

Valuta vinegretti punajuurien päälle ja nostele vaahtoa nokareina pinnalle. Viimeistele ripauksella sormisuolaa, sitruunankuoriraasteella, pähkinärouheella tai siemenillä sekä timjaminlehdillä.

sormisuolaa
raastettua sitruunankuorta
saksanpähkinöitä tai paahdettuja pinjansiemeniä
tuoretta timjamia

Vinkki: Punajuuricarpaccio on nopea valmistaa, kun kypsennät punajuuret edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 29.10.2024
|
Muokattu: 21.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

158

661

9,8 g

4,2 g

9,5 g

9,2 g

2,2 g

6,5 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

ripaus mustapippuria rouhittuna,

sormisuolaa,

raastettua sitruunankuorta,

saksanpähkinöitä tai paahdettuja pinjansiemeniä,

tuoretta timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli